LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Wooncomplex Aaron in het zonnetje tijdens ACN café

Vrijdag 10 Maart 2023 | reacties 0

Dat wooncomplex Aaron bijzonder is, weten de bewoners al wel, maar Architectuurcentrum Nijmegen maakt het mogelijk dat meer mensen kennismaken met het gebouw. Op 24 maart vindt het eerste ACN café van het jaar er plaats, van 16.00 uur tot 18.00 uur. Deelname is gratis.

 

In Aaron –bestaande uit 91 appartementen – wonen vitale 60-plussers (via Talis), ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag (via ZZG Zorggroep) en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking (via Majstro) in de wijk Hof van Holland. Een bijzondere plek, waar altijd zorg in de buurt is en contact tussen bewoners wordt gestimuleerd.

 

Wooncorporaties ontwikkelen steeds meer nieuwe woonvarianten voor senioren, met aandacht voor community building. Zo ontwikkelden Talis en ZZG Zorggroep het concept Vitaal Wonen. Clemens Nolten (Talis) vertelt wat het concept inhoudt en hoe dit bij Aaron in de praktijk is gebracht.

 

Architect Ab Hans (loko-architecten) vertelt over zijn ontwerp voor Aaron en de plek die het gebouw inneemt in de wijk Hof van Holland. Dita List (Plegt-Vos Bouwgroep) licht de bijzondere en duurzame bouwwijze toe van Aaron. Theo Brederode van de bewoners-activiteitencommissie vertelt tot slot over de betrokkenheid van de bewoners bij de planvorming en hoe het is om in Aaron te wonen.
 

Na afloop van de presentaties bezoeken we een appartement van een van de bewoners en nemen we een kijkje buiten en in de binnentuin. We sluiten af met een drankje. Tijdens het programma is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media