LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Wonen in een Minidorp voorlopig uitgesteld

Maandag 22 Februari 2016 | reacties 0
logo-minidorp

Project Minidorp van ontwikkelaar The Placemaker loopt helaas aanzienlijke vertraging op. Gemeente Nijmegen heeft aangegeven dat er een aantal locatie-aspecten spelen die verder onderzoek vereisen.

 

The Placemaker is afgelopen tijd druk geweest met de ontwikkeling van een minidorp in De Waalsprong. De beoogde locatie hiervoor, gelegen in de Waalsprong, blijkt om meer onderzoek te vragen. Het stedenbouwkundig plan kan daarom nu nog niet gerealiseerd worden.

 

Wat speelt er?

De problematiek van de bodemvervuiling in de nabijheid van de beoogde locatie is het eerste struikelblok. Het is nog niet duidelijk welke oplossingen er zijn voor de vervuiling (voormalige vuilstort) op een deel van de locatie. Hierdoor kan nog niet worden bepaald welke bouwgrond er overblijft en welke grondprijzen daaraan gekoppeld zijn. Daarnaast is er ook meer onderzoek nodig naar eventuele dijkverzwaring ter hoogte van de beoogde locatie. Ook daarvan zijn de gevolgen onduidelijk en kan er niet verder gerekend en getekend worden.

 

Vervolg
The placemaker blijft het traject intensief volgen en houdt daarbij betrokkenen goed op de hoogte.In april zal er meer concrete informatie komen over de planning en het stedenbouwkundig plan.

 

Kijk voor meer informatie op www.wonenineenminidorp.nl

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media