LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Wijkmonitor geeft positief beeld van Nijmegen-Noord

Donderdag 8 Maart 2018 | reacties 7

De onlangs verschenen stads- en wijkmonitor laat een positief beeld zien van de wijken in stadsdeel Nijmegen-Noord. Oosterhout en Lent ontwikkelen zich sterk op allerlei punten, dit geldt zowel voor De Waalsprong als de bestaande buurten en wijken.

 

wijkmonitor oosterhout
wijkmonitor lent

 

Van Ressen kunnen we helaas geen representatieve uitspraken doen, maar het beeld zal

niet veel afwijken van Lent en Oosterhout. Bewoners van Lent en Oosterhout geven beiden een rapportcijfer 8 als zij hun woonbuurt beoordelen. Het gemiddelde in Nijmegen ligt op 7,5. Daarmee wordt wonen in Nijmegen-Noord als bovengemiddeld gewaardeerd!
 

Bewoners waarderen de dynamiek (de Nevengeul wordt vaak genoemd) en variatie aan woonomgeving. Zowel de rust als de stedelijke “reuring” scoren hoog. Uiteraard zijn er nog aandachtspunten (bijvoorbeeld voorzieningen/ontmoeting, verkeer) maar daar wordt door bewoners en alle partners hard aan gewerkt. Met de komst van nieuwe buurten (Hof van Holland, Vossenpels, Zuiderveld) geeft deze monitor vertrouwen voor de toekomst. Neem een kijkje op http://swm.nijmegen.nl, ga naar Wijken en lees de bevindingen. U kunt ook met andere wijken vergelijken en/of inzoomen op een wijk in Nijmegen-Noord.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Janssen (maandag 12 maart 2018)

Nu nog wat doen aan al die hondenstront in het park gelegen aan de Gilbert Becaudstraat in Lent en het cijfer kan nog wat verder omhoog.

Redactie Waalsprong (maandag 12 maart 2018)

@Janssen: We begrijpen dat het een hot item is, momenteel. Het onderwerp is onder de aandacht bij het team van Wijkbeheer!

Dick (maandag 12 maart 2018)

Ik vind het verschil tussen Lent en Oosterhout wel groot. Het lijkt me te gemakkelijk om beide wijken over één kam te scheren. in Lent moet nog heel veel gebeuren. m.n. op het gebied van voorzieningen en sport.

Redactie Waalsprong (maandag 12 maart 2018)

@Dick, je hebt gelijk dat er verschillen zijn. De grafiekjes geven dat ook duidelijk aan. Helaas is de ruimte in dit nieuwsbericht te beperkt om alle nuances aan te geven. Volg de link in het bericht, en je krijgt inzicht in alle details!

Oosterhout (maandag 12 maart 2018)

Gezien de uitbreidingen in Grote Boel en de komst van de wijk Zuiderveld wordt het zeer snel tijd voor een extra grote (XL) supermarkt. De AH in oud Oosterhout is simpelweg klein. Alternatief is de Lidl, maar er mag er zeker een bij.

Leon (maandag 12 maart 2018)

Geacht Bureau, Bij 55 + , zeker als men geboren c.q. kinderen, welke nu ouder zijn, bezoekt in LENT, vind men geen sfeer/ambiance met het verleden terug. Als Oud Zuid bewoner( Uni) en Uw wethouder Ben van Hees, welke eerdaags de kick off geeft voor Klassiek hzelstraat.. zal open staan om deze oude accenten( Foto.sPlanguette etc. te financiren.. \ Succes

Redactie Waalsprong (dinsdag 27 maart 2018)

@Leon, dank voor uw reactie, maar we begrijpen eerlijk gezegd niet helemaal waar u naar toe wilt? Stuur evt een meer uigebreide mail naar redactie@waalsprong.nl. Alvast bedankt!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media