LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Westelijke parallelroute open

Donderdag 3 Oktober 2013 | reacties 3
parallelroute1foto-janke-rozemuller

Op 1 oktober is de Westelijke Parallelroute voor alle autoverkeer opengesteld. De weg is gelegen aan de westkant van de spoorlijn van Arnhem naar Nijmegen en verbindt de Ovatonde met de toekomstige Graaf Alardsingel en stadsbrug De Oversteek.

 

Bewoners van de Waalsprong hebben zich voor de komst van de weg hard gemaakt. De vrees voor grote drukte op lokale wegen én de Prins Mauritssingel leidde in 2007 tot een raadsbesluit om een extra route richting nieuwe stadsbrug te realiseren.

‘Westelijke Parallelroute’ is een projectnaam; na de opening draagt de weg de naam ‘Margaretha van Mechelenweg’. Margaretha van Mechelen was van circa 1600 tot 1610 de geliefde van Maurits van Oranje. Naar hem werd de naastgelegen stadssingel genoemd.

 

Stadsbrug

Op de Margaretha van Mechelenweg (twee maal één rijstrook) geldt net als op de Prins Mauritssingel een maximum snelheid van 50 km/uur. Belangrijkste functie van de weg is om de Prins Mauritssingel te ontlasten op momenten dat daar veel verkeersaanbod is. Het noordelijke deel van de Margaretha van Mechelenweg werd eerder aangelegd ten behoeve van bouwverkeer van en naar de zandwininstallatie.

De Margaretha van Mechelenweg is een belangrijk onderdeel van het nieuwe verkeersnetwerk in Nijmegen-Noord en draagt bij aan verbetering van de bereikbaarheid van Nijmegen. De weg komt nu nog uit op de Griftdijk en uiteindelijk de Prins Mauritssingel. De weg komt pas volledig tot zijn recht na opening van stadsbrug De Oversteek (op 23 november 2013). Vanaf dat moment heeft autoverkeer van en naar Nijmegen-West een keuze: via Knoop Lent of via de Ovatonde. De Margaretha van Mechelenweg vormt samen met de Prins Mauritssingel het start- danwel eindpunt van de S100, de nieuwe stadsroute van Nijmegen.

 

Provincie

De provincie heeft voor 13 miljoen bijgedragen aan de infrastructuur in de Waalsprong. Daarvan maakt de Margaretha van Mechelenweg onderdeel uit.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 31 september 2013

« Terug naar het overzicht

Reacties

David (donderdag 03 oktober 2013)

Vreemd om een weg te openen en dan meteen weer af te sluiten voor verkeer. De weg is nog niet eens af. Het laatste stukje (tussen de Graaf Allardsingel en de Griftdijk) mist nog de belijning en toplaag. Waarom is de weg niet gelijktijdig met de nieuwe brug geopend? Is ook al bekend wanneer men start met de aanleg van de weg tussen de kruizing van de Graaf Allardsingel net voor de Oversteek, en de Griftdijk om en nabij Van Roekel Catering? Ik zag namelijk dat de verkeerslichten al op de kruizing zijn geplaatst.

Nico (vrijdag 04 oktober 2013)

Leuk dat de weg open is, komend vanuit Nijmegen-Noord kan ik nu de file op de Griftdijk omzeilen.

Pieter-Jan de Jong, communicatie gemeente Nijmegen (dinsdag 15 oktober 2013)

@David: Excuses voor de late beantwoording. Op het moment dat de Margaretha van Mechelenweg werd opengesteld, was het laatste stukje (tussen Griftdijk en toekomstige Graaf Alardsingel) inderdaad nog niet af maar wel al open én enige tijd in gebruik. Het nieuws betrof dan ook de openstelling van de rest van de Margaretha van Mechelenweg (tussen Ovatonde en Griftdijk). Overigens is gisteren een start gemaakt met het aanbrengen van de toplaag en belijning van het laatste stukje Margaretha van Mechelenweg. Met de weg tussen de Graaf Alardsingel en Van Roekel Catering moet u doelen op de HOV-busbaan door de Woenderskamp. De weg gaat lopen van de laatste kruising (voor de Oversteek) op de Graaf Alardsingel naar de Griftdijk, ten zuiden van de huidige werkweg van het zandtransport. Zoals het er nu naar uitziet, vindt de aanleg van deze weg plaats in het tweede kwartaal van 2014. De gemeente loopt met de aanleg van de busbaan vooruit op toekomstige woningbouw in de Woenderskamp.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media