LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Werkzaamheden Laauwikstraat en Vossenpelssestraat

Maandag 26 Augustus 2019 | reacties 2
img4413

Vanaf vandaag (maandag 26 augustus) vinden er werkzaamheden plaats op de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat op het deel vanaf de rotonde met de Turennesingel tot aan de gemeentegrens met Lingewaard. Ook Bekkersland wordt meegenomen. De weg krijgt een 30km-inrichting. Het asfalt wordt vervangen door geluidsarme klinkers. De kruispunten worden verhoogd en bij de bushaltes wordt de weg smaller. 

 

Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer minder hard door de wijk rijdt. Dit is één van de verkeersmaatregelen van het project Dorpensingel, waarmee Nijmegen-Noord en Bemmel beter bereikbaar worden en omwonenden minder overlast ervaren van verkeer.

 

Tegelijkertijd wordt de rioolaansluiting van circa 50 woningen vervangen en de afvoer van regenwater verbeterd. Het werk start op de Laauwikstraat bij de rotonde en verplaatst zich in fasen richting Bemmel. Op die manier is er maar één keer hinder. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met maart volgend jaar. 

 

Verkeershinder

Het doorgaande verkeer tussen Bemmel en Nijmegen-Noord en andersom wordt via de Prins Mauritssingel omgeleid met borden. Voor wijkbewoners wordt steeds een rijbaan vrijgehouden op het gedeelte waar gewerkt wordt. Er komen verkeerslichten met een om-en-om regeling voor auto’s en bussen. Voor fietsers is er een omleiding door de wijk.

 

Weekendafsluiting 14-15 september

In het weekend van 14 en 15 september wordt een grote put geplaatst op de kruising Laauwikstraat – Duitslandstraat. Hierdoor is dit kruispunt afgesloten vanaf vrijdag 13 september 19.00 uur tot maandag 16 september 06.00 uur. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 

Meer informatie over de werkzaamheden op de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat is te vinden op MijnWijkplan. De voortgang van het werk is te volgen via de app van BAM Infra Projecten.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Ton Heeren (donderdag 29 augustus 2019)

De grote vraag is nu: wanneer wordt nu eindelijk de Dorpensingel aangelegd? Deze had al klaar moeten zijn vóórdat de Laauwikstraat / Vossenpels tot een 30 km straat wordt afgeschaald!

Redactie Waalsprong (woensdag 04 september 2019)

Beste Ton, er zijn op dit moment aanpassingen nodig aan het riool in de Vossenpelssestraat/Laauwikstraat. Er is voor gekozen om deze werkzaamheden te combineren met de inrichting van de straat naar een 30km-zone. Zo wordt werk met werk gecombineerd en wordt efficiënter gewerkt. Daarnaast wordt op deze manier de route voor omwonenden van de Vossenpelssestraat veiliger. Op dit moment wordt de aanleg van de Dorpensingel-Oost voorbereid door de gemeenten Lingewaard en Nijmegen. Binnenkort zult u – onder andere op deze site - meer informatie vinden op over de plannen en de benodigde procedures die daarvoor nodig zijn.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media