LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Weekendafsluiting Vossenpelssestraat

Vrijdag 31 Januari 2020 | reacties 3
img4416

Vanaf vrijdag 14 februari 21.00 uur tot en met maandagochtend 17 februari 6.00 uur is de Vossenpelssestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. In dat weekend worden ter hoogte van het kruispunt met Bekkersland en op Bekkersland zelf werkzaamheden uitgevoerd aan de riolering.

 

Op het deel waar niet gewerkt wordt, zijn de woningen gewoon bereikbaar, ofwel vanuit de richting van Lent, ofwel vanuit de richting van Bemmel. De woningen aan Bekkersland zijn alleen te voet bereikbaar. Bekijk onderstaande kaart voor de wegafsluiting. Maandag 17 februari starten de werkzaamheden voor de volgende fase. Als alles volgens planning verloopt is het werk half april gereed. 

 

Herinrichting Vossenpelssestraat en Laauwikstraat 

De werkzaamheden zijn onderdeel van de reconstructie van de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat op het deel vanaf de rotonde met de Turennesingel tot aan de gemeentegrens met Lingewaard. Ook Bekkersland wordt meegenomen. De weg krijgt een 30 km-inrichting. Het asfalt wordt vervangen door geluidsarme klinkers, de kruispunten worden verhoogd en bij de bushaltes wordt de weg smaller. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer minder hard door de wijk rijdt. Dit is één van de verkeersmaatregelen van het project Dorpensingel, waarmee Nijmegen-Noord en Bemmel beter bereikbaar worden en omwonenden minder overlast ervaren van verkeer.

 

Meer weten? 

Meer informatie over het project is te vinden op nijmegen.mijnwijkplan.nl. De voortgang van het werk is te volgen op de bouwapp van BAM Infraprojecten.

 

vossenpelssestraat

« Terug naar het overzicht

Reacties

Maarten (zaterdag 08 februari 2020)

Het blijft een slecht idee om de fietspaden te laten verdwijnen. Daarnaast is een wegversmalling net na een bocht ook aanleiding tot ongelukken. Ben benieuwd naar de volgende herinrichting

marian (zondag 09 februari 2020)

ben het eens met reactie van Maarten, erg slecht plan!

Redactie Waalsprong (maandag 10 februari 2020)

We hebben het even nagevraagd bij het projectteam, zij geven het volgende aan: de weg krijgt een 30 km/u inrichting. Dat betekent dat er bepaalde eisen worden gesteld aan de inrichting. Uit de inrichting moet namelijk blijken wat voor soort weg het is. Vrijliggende of aanliggende fietspaden horen bij een weg waar je 50 mag rijden; dat zou dat zou verwarrend zijn. De snelheid wordt eruit gehaald door de verkeersplateaus op de kruisingen en de inrichting van de bushaltes. Die stoppen op de rijbaan (fietsers kunnen de bus wel passeren aan de rechterkant).

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media