LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Watersportcentrum Spiegelwaal stap dichterbij

Maandag 20 Februari 2017 | reacties 0
bastion-en-watersportrutger-hollander

Wethouder Renske Helmer-Englebert en zes watersportverenigingen van Stichting Watersport Nijmegen ondertekenden maandag 20 februari een voorovereenkomst om het Bastion in te richten als watersportcentrum.

 

Deze overeenkomst legt de gemeenschappelijke uitgangspunten vast en deelname van de partijen aan realisatie van Watersportcentrum Nijmegen, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

 

Bedrijvig watersportcentrum

De zes verenigingen willen een eigen ruimte huren in het nu nog lege Bastion aan de zuidkant onder de verlengde Waalbrug. Zo ontstaat een bedrijvig watersportcentrum  met een gevarieerd aanbod van watersport en recreatie op de Spiegelwaal. De deelnemende verenigingen zijn: roeivereniging De Waal, kanosportvereniging De Batavier, de Nijmeegse Reddingsbrigade, studenten roeivereniging Phocas, studenten zeilvereniging De Loefbijter en studenten surfvereniging Aeolus.

 

De gemeente Nijmegen wil na definitief rondkomen van de financiering en vergunningen, de voorovereenkomst omzetten in een huurovereenkomst. Medio 2017 wordt dit duidelijk.

 

Stichting Watersport Nijmegen

Stichting Watersport Nijmegen is in 2011 opgericht om actieve water- en oeversporten in en rond de Spiegelwaal te bevorderen. Het gaat om sporten zoals roeien en kanoën, triatlon, windsurfen, beachsporten, zeilen en activiteiten van de Nijmeegse Reddingsbrigade.

 

foto: Rutger Hollander

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media