LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Waterschap brengt pompen aan in Oosterhoutse Plas

Dinsdag 16 Oktober 2018 | reacties 0
oosterhoutseplas-locatie-noodpomp

De lange periode van droogte heeft nu ook gevolgen voor de stand van het oppervlaktewater in de Oosterhoutse Plas in de Waalsprong. Waterschap Rivierenland plaatst nog deze week een mobiele pomp in de Oosterhoutse Plas om te voorkomen dat de singels in de Waalsprong droogvallen. Hiermee wordt stankoverlast voorkomen en het aanwezige ecosysteem behouden.

 

 


watersingelMobiele pomp voorkomt droogvallen

Vanwege de langdurig lage waterstand op de Waal plaatst Waterschap Rivierenland deze week een mobiele pomp in de Oosterhoutse Plas. Deze tijdelijke installatie pompt water van de plas naar de singels in Oosterhout om droogvallen ervan te voorkomen. Daarmee wordt stankoverlast voorkomen en het aanwezige ecosysteem (waterplanten en –dieren) behouden.

 

In september zijn al tijdelijke pompen geplaatst in de Lentse Plas.  Het is niet goed te voorspellen hoe lang de inzet van pompen noodzakelijk is; verwachting is dat het enkele maanden gaat duren voordat het waterpeil zich hersteld heeft.

 

Nieuw record Waalstand

De waterstand in de Waal heeft wederom alle records verbroken. De waterstand is nu nog lager dan in augustus. De verwachting is dat de komende dagen de waterstanden nog verder zullen dalen.

Singel in Lent

 

Klimaatmaatregelen

Waterschap en gemeente treffen gezamenlijk maatregelen om het watersysteem robuuster te maken voor droogte. Zo worden de watersingels in De Stelt voorzien van een afdichtende kleilaag en worden nieuwe watersingels in Hof van Holland en Woenderskamp waterdicht aangelegd. Daarmee zal er in perioden van droogte minder water verloren gaan naar de ondergrond en hoeft er minder water aangevuld te worden vanuit de plassen.

 

Lees meer over de werkzaamheden aan de watersingel .

 

Waterhuishouding Waalsprong

Het stelsel van wadi’s, singels en plassen vormt een zelfstandig functionerende waterhuishouding in de Waalsprong. Regenwater wordt opgevangen in de wadi’s. Deze staan in verbinding met de singels, die het water vervolgens in de Lentse, Zandse en Oosterhoutse Plas brengen. Dit systeem kan zowel droogte als waterovervloed in het gebied opvangen, zonder daarbij de rivieren zoals de Waal en de Linge te belasten. Daarmee draagt de waterhuishouding in de Waalsprong bij aan een duurzame realisatie van uw woonomgeving.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media