LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Warmoes viert Open Monumentendag

Donderdag 10 September 2015 | reacties 0
logo-warmoes-lent

Kom sfeer proeven in de hoogstamboomgaard van Warmoes. Op zondag 13 september worden verschillende oude ambachten gedemonstreerd en kunnen bezoekers genieten van 2 voorstellingen van Festival de Oversteek. We zijn open van 11:00 – 16:00 uur.


Oude ambachtenmarkt
Ter ere van de Open Monumentendag organiseert Warmoes op zondag 13 september een oude ambachtenmarkt. Fruit en bloemen plukken, oude ambachten bekijken, lekkere geitenkaas of appelcider kopen,  een springtouw ‘slaan’ of even heerlijk in de boomgaard zitten: voor iedereen is er iets te beleven.

 

Er zijn demonstraties van onder andere (spring)touw slaan, spinnen, mandenvlechten, netten breien en kip roken in een echte rookton. Daarnaast serveren we koffie, thee, taart en sap van onze eigen appels in de boomgaard.  IVN Nijmegen verzorgt kinderactiviteiten met de nadruk op water: wat leeft er allemaal in de sloten? Ook is er een spannende groene ‘voelbox’. Wie de meeste voorwerpen raadt, wint een leuke prijs.

 

Festival de Oversteek
Al sinds de eerste editie is Warmoes een locatie van het verrassende festival de Oversteek. Op zondag 13 september zijn er twee verschillende voorstellingen. De band ‘Komt Amma Goed’ komt om 16:30u rocken en theatergroep Azijn speelt maar liefst drie keer: om 14:00u, 15:00u en 16:00u.

 

Warmoes

Warmoes historische tuinderij Lent is een uniek plekje in Lent waar de bezoeker kan ervaren hoe de vroegere ‘Warmoezeniers’ teelden en leefden. Tegenwoordig zijn er nog steeds bijzondere fruitrassen en lekkere verse groenten te vinden. De tuin bestaat uit een bakkenplek met onder andere aardbeien, slasoorten, kruiden, Lentse komkommer en koolsoorten. Verder is er een hoogstamboomgaard met pruimen, appels, peren en kersen, staan er kweeperen en is er een gedeelte met kleinfruit waar ook de druivenkas staat. Daarnaast is er een bijenstal, een dierenweide en een klein museum.

 

Datum en tijd: zondag 13 september, van 11:00 – 17:00 uur.
Adres: Griftdijk Noord 11 in Lent.

www.warmoes-lent.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media