LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Wandel de kunstroute Hof van HolLandArt

Dinsdag 19 September 2017 | reacties 3
logohof-van-hollandart

Op zaterdag 23 september is het zover. Om 15.00 uur wordt de kunstroute Hof van HolLandArt officieel geopend. De kunstroute is een prachtige route langs gevarieerde kunstwerken verspreid over het mooie landschap van de toekomstige woonwijk Hof van Holland in de Waalsprong. Wandel je mee?

 

Tijdens de opening zal kunstenaar Bram Kuypers een bijzondere openingsact verzorgen. Hij zal zijn kunstwerk ‘Atlas’ tijdens de bijeenkomst voltooien. Kinderen kunnen er, net als de kunstenaar, in de weer met zand en (speelgoed) graafmachines.

 

Website

Op zaterdag 23 september wordt ook de website gelanceerd, die hoort bij de kunstroute: www.hvhart.nl. (Let op: de site is nu nog niet bereikbaar). Op deze site lees je meer over het ontstaan van de kunstwerken en de biografie van de kunstenaars. Ga vanaf zaterdag naar de nieuwe site of gebruik de linkjes zoals aangegeven op de informatiezuilen die bij de kunstwerken staan.

 

De kunstwerken

Tijdens de opening op zaterdag 23 september zijn zeven van de tien kunstwerken gereed. Maak hier kennis met de kunstenaars en de werken.  

 

De route wandelen

Tijdens en natuurlijk ook na de opening is er gelegenheid om de route zelf te wandelen. Kies voor een korte versie of bekijk alles. De complete wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg kom je ook nog andere interessante locaties tegen zoals het  Oorlogsmonument De Oversteek, Sunset March / Lights Crossing en Stichting Fabrikaat met diverse kunstwerken (Oosterhoutsedijk 88). Een kaart met de routeaanduiding is hieronder te zien en zal ook tijdens de opening worden uitgedeeld.

 

kunstroute plattegrond

 

Nog meer kunst

Ben je geïnspireerd geraakt door de kunstroute Hof van HolLandArt en wil je meer kunst? Bezoek dan ’s avonds de Nijmeegse Kunstnacht. Kijk voor meer informatie op www.nijmeegsekunstnacht.nl.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Erik Odijk (vrijdag 22 september 2017)

met excuses voor de spelfout van onze watergodin Nehalennia. x erik

Erik Odijk (vrijdag 22 september 2017)

Stof tot nadenken: Overigens vind ik het opmerkelijk dat de locatie van het witte huisje, O. houtse dijk 88 uiteindelijk aan Fabrikaat is gegund terwijl voor de kunstroute de kunstenaars ook voor deze locatie ideeën konden bedenken en er daadwerkelijk een plaats is toegewezen aan Mirjam Kuitenbrouwer die nu haar spot moet delen met een werk dat van een geheel andere orde is, vanuit geheel andere doelstellingen (wonen, werken en wonen). De diffuse en enigszins geheimzinnige besluitvorming omtrend deze locatie is toch weer een typisch Nijmeegs verschijnsel van belangen herzien en doorvoeren, AD HOC. NB. dit is geen kritiek op 't werk van Frank Havermans maar 't is des te schrijnender dat kunstenaars elkaar hier onbedoeld voor de voeten gaan lopen in opdracht van de Gemeente Nijmegen.

Redactie Waalsprong (maandag 25 september 2017)

@Erik Er was niets geheimzinnigs aan deze besluitvorming hoor! Oorpsronkelijk was het werk van Mirjam Kuijtenbrouwer gepland óp het dak van Oosterhoutsedijk 88. Bouwkundig onderzoek weest uit dat het dak de constructie met kunstwerk niet zou kunnen dragen. Uiteindelijk is in goed overleg voor een oplossing gekozen die voor iedereen aanvaardbaar was. Er wordt dan ook momenteel nog gewerkt aan de vergunningsprocedures voor Vruchtbakens. Wordt vervolgd!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media