LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Waalsprongprijs uitgereikt aan Ondernemersnetwerk Nijmegen Noord

Maandag 2 Juli 2012 | reacties 1
uitreiking-waalsprongprijsfoto-donkere-kamer

GEM Waalsprong reikte haar derde Waalsprongprijs uit aan het Ondernemersnetwerk Nijmegen Noord. De prijs bestaat dit keer uit een prijs ‘in natura’. Het netwerk van circa 250 ondernemers waaronder veel zzp-ers, mag vanaf dit najaar gratis gebruik maken van een werk- en ontmoetingsruimte in Thermion in Lent.

 

De jury beoordeelde het Ondernemersnetwerk Nijmegen Noord vorig jaar al als goede kanshebber voor de Waalsprongprijs. Dit jaar heeft Jan de Wilde, directeur van GEM Waalsprong en voorzitter van de jury, de prijs aan het netwerk toegekend. ‘De leden van dit onofficiële netwerk tonen zich bijzonder initiatiefrijk. Zij staan in deze moeilijke economische tijd niet de hand op te houden, zoals laatst bleek bij een bijeenkomst met de gemeente Nijmegen, maar geven aan juist zelf de schouders er onder te willen zetten.’ De jury loofde het netwerk om het bevorderen van de onderlinge communicatie en stimuleren ondernemerschap, het wijkoverstijgend activeren van en informeren over wonen én werken in de wijk en het aantrekkelijk maken van Nijmegen-Noord voor bewoners en ondernemers. Er zijn in de Waalsprong circa 800 ondernemers actief. De Waalsprongondernemers kunnen ter stimulans van hun activiteiten en bij wijze van proef tot januari 2014 beschikken over een aanbouw van Thermion, vrij van huur.

 

Werk- en ontmoetingsplek

Volgens Sjaco Lensen, onofficieel voorzitter van het netwerk, is het een langgekoesterde wens om een eigen ruimte te hebben. ‘We komen maandelijks bij elkaar voor een thema-bijeenkomst, meestel in een zaal in De Ster in Lent of in De Klif in Oosterhout. Maar de beschikking over een eigen ruimte maakt het toch anders. Het biedt zzp-ers natuurlijk een werkplek, en het nog meer gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ruimte om de samenwerking te versterken.’

 

Waalsprongprijs
De Waalsprongprijs is nu voor de derde keer op rij uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om mensen en initiatieven die bewoners dichter bij elkaar brengen en hen betrekken bij het wel en wee in de Waalsprong te stimuleren. Initiatieven waarmee de band tussen inwoners wordt versterkt. Eerder al ontvingen de Historische Tuin in Lent en de Stichting Avondvierdaagse Nijmegen Noord een prijs uit handen van GEM Waalsprong. Allereerst mogen bewoners en andere belangstellenden uit de Waalsprong hun kandidaten of organisaties nomineren. Vervolgens kiest een jury de definitieve winnaar. De prijs bestaat – naast een geldbedrag of zoals dit jaar een prijs in natura – uit een zilveren speld als blijvend aandenken en wisseltrofee. Beiden zijn een reproductie van een archeologische vondst uit de Waalsprong, de fibula. Deze Romeinse mantelspeld staat symbool voor verbinding.

 

Persbericht GEM Waalsprong, 2 juli 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties

Sjaco Lensen (woensdag 18 juli 2012)

BEDANKT! Als eerste wil ik de organisatie en jury bedanken voor het toekennen van de Waalsprongprijs aan ons netwerk. Natuurlijk bedank ik ook iedereen die ons netwerk heeft genomineerd. En zonder alle ondernemers in Nijmegen-Noord die dagelijks bezig zijn verbindingen te maken was er helemaal geen netwerk; dus ook hen bedank ik. Het Ondernemers Netwerk Nijmegen-Noord ziet de toekenning van de Waalsprongprijs als een bevestiging dat ondernemers verbinding zoeken en maken en ziet het dan ook als een aanmoediging om de ondernemers met elkaar en met de wijk te laten verbinden. Niet alleen zakelijk dus, maar ook maatschappelijk. 2 jaar geleden is het begonnen; toen Lilian (ook aanwezig tijdens de uiteriking) tijdens de Avond4daagse over de Heeren van Oosterhout begon. Dat was de aanzet voor mij en Huib Broos om dit netwerk voor zelfstandig ondernemers te starten. In oktober 2010 om precies te zijn, met een LinkedIn groep. Inmiddels zijn meer dan 250 ondernemers lid van deze groep. En vrijwel iedere maand is er een ondernemersbijeenkomst. Ook wordt het netwerk bij veel initiatieven betrokken, niet alleen zakelijk, maar ook maatschappelijk dus. Het netwerk moet het sinds januari vorig jaar stellen zonder 1 van de initiatiefnemers. Huib Broos, die veel te vroeg van ons is heengegaan, heeft dit niet meer mee kunnen maken, maar ik weet zeker dat hij er heel trots op geweest zou zijn. En gelukkig is Lilian, zijn vrouw, hier wel aanwezig. De prijs heb ik dan ook namens alle ondernemers en Huib Broos in het bijzonder in ontvangst genomen. En het doet mij veel plezier om deze speld aan Lilian te overhandigen; als eerbetoon aan Huib.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media