LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Waaldijk afgesloten voor veilige dijkversterking

Maandag 25 April 2022 | reacties 3
20220420-bord-verboden-toegang-wos

Waterschap Rivierenland versterkt de Waaldijk tussen Wolferen (Overbetuwe) en Sprok (Nijmegen). Dit is onder andere nodig vanwege de klimaatverandering. De werkzaamheden vorderen gestaag. Helaas blijken veel bewoners de waarschuwingsborden en afzettingen te negeren.

 

Tussen Lent en de Grote Altena zijn bijna alle damwanden aangebracht en vanaf mei zijn er alleen nog grondwerkzaamheden. Verder wordt de vorm van de dijk zowel binnen- als buitendijks aangepast, een deel van de bestaande steenbekleding buitendijks vervangen en een nieuw wegdek aangebracht. De verwachting is dat deze werkzaamheden in oktober van dit jaar klaar zijn. Dan gaat dit deel van de dijk weer open voor alle verkeer.

 

Verzoek

Om de werkzaamheden voor de dijkversterking uit te voeren is de Waaldijk tussen Lent en Slijk-Ewijk tot komende winter voor alle verkeer afgesloten. Helaas blijken veel bewoners de waarschuwingsborden en afzettingen te negeren. Hierdoor ontstaan onveilige situaties en bijna-ongelukken. Bouwcombinatie De Betuwse Waard plaatst daarom extra hekken en camera’s en doet een dringend beroep op bezoekers om zich aan de maatregelen te houden.

 

Volgende deel in najaar

Daarna gaat de aannemer verder met de dijk tussen de Grote Altena tot Wolferen. Vanaf oktober 2022 tot januari 2024 is daar de dijk afgesloten vanwege de werkzaamheden. De dijk bij Sprok (Lent) is als laatste aan de beurt.

 

Meer informatie

Op de projectwebsite van het Waterschap staat informatie over onder andere de dijkclusters, en een filmpje met de verschillende technieken om de dijk te versterken.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Joop! van Langen (dinsdag 26 april 2022)

Het waterschap en de bouwcombinatie tonen hier hun empathisch onvermogen. Door de werkzaamheden aan de Waaldijk zijn veel bewoners van Nijmegen-Noord langer dan een jaar (!) afgesneden van de uiterwaarden, die ideaal zijn voor een korte of langere wandeling. Dat wandelaars geweerd worden op bouwplaatsen met zwaar materiaal is begrijpelijk. Maar waarom wordt er in de maatregelen niet voorzien in één of meerdere doorsteekplaatsen naar het naastgelegen buitengebied? Door dergelijke doorsteekplaatsen te realiseren (eventueel alleen in in de avond- en weekenduren) zou het aantal onveilige situaties al drastisch kunnen afnemen.

Redactie Waalsprong (donderdag 12 mei 2022)

Beste Joop, we snappen heel goed dat de route naar de uiterwaarden gemist wordt en dat reikhalzend uitgekeken wordt naar de openstelling van de Oosterhoutsedijk. Tegelijkertijd blijft de uitdaging van het Waterschap om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren en het werkterrein af te kunnen sluiten. We geven je suggestie echter door aan het Waterschap, wellicht doen zich in de toekomst kansen voor.

willjam meerbeek (dinsdag 08 augustus 2023)

ik snap niet waarom er geen Tiny House kunnen vlakbij de Waaldijk in de Waalsprong????

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media