LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Waalbrug dicht van 19 t/m 22 juni

Donderdag 4 Juni 2015 | reacties 0
20150602112026verlengde-waalbrug-in-aanbouw

Verlengde Waalbrug vanaf 22 juni in gebruik  - Waalbrug dicht van 19 t/m 22 juni

 

Van vrijdagavond 19 juni 21.00 uur tot en met  maandagochtend 22 juni  06.00 uur is de Waalbrug afgesloten voor alle verkeer. In dat weekend wordt  de Verlengde Waalbrug, de nieuwe brug over de nevengeul, aangesloten op de bestaande Waalbrug. Auto’s worden omgeleid via De Oversteek; wandelaars en fietsers moeten gebruik maken van de Snelbinder. Vanaf maandagochtend 22 juni rijdt het verkeer over de Verlengde Waalbrug.
 

Bijna twee jaar lang reed al het verkeer over een tijdelijke weg, parallel aan de Prins Mauritssingel. Hierdoor kon de Verlengde Waalbrug gebouwd worden zonder dat het verkeer daar hinder van ondervond. Zodra het verkeer over de nieuwe brug rijdt, start aannemer i-Lent met het verwijderen van de tijdelijke weg en het afgraven van het talud daaronder. Tot aan de Vierdaagse ondervindt het verkeer hiervan overlast. Voor autoverkeer zijn in die periode slechts 2 van de 4 rijbanen op de Waalbrug open.  Voor wandelaars en fietsers gelden aangepaste routes. Dit wordt met borden aangegeven.

 

Nieuwe route
Met de ingebruikname van de Verlengde Waalbrug en de ontmanteling van de tijdelijke route veranderen de routes in het gebied. De route via het Sergeant Robinsonviaduct (Bemmelsedijk) is vanaf vrijdag 19 juni 21.00 uur niet meer beschikbaar. Autoverkeer naar Veur Lent kan ter hoogte van Station Lent de route Griftdijk Zuid, Parmasingel en Promenadebrug nemen. Bewoners van onder andere Veur Lent en Hoge Bongerd ontvangen binnenkort een brief met specifieke informatie over de nieuwe verkeerssituatie en route naar hun woning.

 

Verlengde Waalbrug 

De Verlengde Waalbrug is een ontwerp van Architectenbureau Zwarts en Jansma. Om de brug niet te laten concurreren met de monumentale Waalbrug, hebben ze zich in hun ontwerp vooral gericht op de onderzijde van de brug en de pijlers. De pijlers hebben een bijzondere gebogen vorm en aan de onderkant wordt de bogenconstructie van de hoofdbrug doorgezet..

 

Ruimte voor de Waal 

De Verlengde Waalbrug maakt onderdeel uit van het project Ruimte voor de Waal, een onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul krijgt de rivier meer ruimte en ontstaat er - in het hart van Nijmegen - een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur. Drie nieuwe bruggen verbinden het eiland met de Waalsprong. 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media