LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorlopig geen keus over aanpassen Van Boetzelaerstraat

Maandag 18 December 2017 | reacties 0
foto-volsellastraat-met-uitzicht-op-park-waaijenstein-770x494

Op dit moment bereidt de gemeente Nijmegen het Woningbouwproject Waaijenstein voor. Dit project bestaat uit twee onderdelen: de bouw van 14 vrijstaande woningen op kavels ten zuiden van de Van Boetzelaerstraat en een appartementencomplex van maximaal 85 woningen. De vrije kavels worden begin 2018 geleverd, waarna de woningbouw door de nieuwe kaveleigenaren kan starten. De planning van het appartementencomplex is op dit moment nog niet bekend.

 

De Van Boetzelaerstraat blijft tijdens de bebouwing van de 14 vrijstaande kavels in Park Waaijenstein een smalle weg met het huidige profiel van 3.80 m. Het gebied naast het landgoed ten zuiden van de wijk Oosterhout wordt nu bouwrijp gemaakt. Er is gestart met aanleg van riolering en warmtenet in de Van Boetzelaerstraat. De al bestaande woningen op het landgoed zijn ontsloten met een tijdelijke weg naar de Gladiusstraat.

 

Verkeersbesluit

In de tijdelijke situatie blijft de Vosellastraat afgesloten voor verkeer vanaf de Van Boetzelaerstraat. Als dit wijzigt, zal hiervoor eerst een verkeersbesluit genomen moeten worden. De Van Boetzelaerstraat blijft voorlopig volledig open voor alle verkeer. Als de Van Boetzelaerstraat in de definitieve situatie verbreedt moet worden, zal hiervoor eerst een planologische procedure gevolgd moeten worden. De definitieve ontsluiting van de 14 kavels voor zelfbouw wordt meegenomen in het onderzoek naar de ontsluiting van het appartementencomplex.


Onderzoek naar aparte ontsluiting
De raadscommissie Waalsprong heeft wethouder Velthuis (stedelijke ontwikkeling) groen licht gegeven voor een serieus onderzoek of  het toekomstige appartementencomplex in Park Waaijenstein een aparte ontsluiting kan krijgen naar de Italiëstraat (nu nog een busbaan). Bewoners van Oosterhout hebben zich sterk gemaakt voor een kortere en veiligere route buiten hun wijk om. Zij willen geen extra auto’s over de Van Boetzelaerstraat en Volsellastraat. Tevens wordt dan dus de definitieve ontsluiting van de kavels opnieuw bekeken.
 

Tijdelijke bouwweg
Voor het bouwverkeer naar de 14 vrije kavels en 85 appartementen heeft de gemeente een tijdelijke bouwweg aan laten leggen. Die loopt van de Griftdijk Noord naar Park Waaijenstein. Bouwverkeer dat niet kan draaien zal over de Van Boetzelaerstraat naar de Griftdijk rijden.

Meer informatie

Er zijn momenteel nog 5 van de 14 kavels te koop, neem voor meer informatie contact op met de Kavelwinkel Nijmegen.

 

Er komen maximaal 85 appartementen, zowel koop als huur. Het bouwplan voor de appartementen wordt nu verder uitgewerkt. De verkoop/verhuur start naar verwachting medio 2018.

Via www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven blijft u op de hoogte.

 

Op de website www.waalsprong.nl/bewoners/werk-in-uitvoering komt meer informatie over de tijdelijke verkeerssituatie rond Park Waaijenstein.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media