LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorbereidingen invaren De Oversteek in volle gang

Dinsdag 12 Maart 2013 | reacties 0
foto-thvdheuvelfeb13

Op het platform waarop de boog van de nieuwe stadsbrug wordt gebouwd, zijn de voorbereidingen voor het invaren al goed te zien. De afgelopen weken zijn onder de brug twee grote insteekhavens uitgegraven. Hierin komen de twee pontons waarop de boog volgende maand naar zijn definitieve plek tussen de beide aanbruggen wordt getrokken. De pontons komen naar verwachting begin april aan. Van tevoren wordt de boog nog 10 meter opgehesen.

 

Zaterdag 20 april

Als de omstandigheden het toelaten (juiste waterstand, geen storm en geen mist) wordt de boog op zaterdag 20 april, vanaf 7.00 uur ingevaren. Voor de operatie wordt het scheepvaartverkeer op de Waal gedurende 10 uur volledig stilgelegd. Wie het invaren van dichtbij wil bekijken, kan die dag terecht in de uiterwaarden aan de Lentse zijde van de Waal, tussen het platform en de spoorbrug. Op het terrein wordt een groot scherm geplaatst waarop de werkzaamheden goed zijn te zien en er komt een horecavoorziening. Het invaren is ook thuis vanaf de bank te volgen. Nijmegen 1 doet de hele dag live verslag van de invaaroperatie en de beelden zijn ook te zien op www.nijmegen.nl.

 

Foto: Thea van den Heuvel

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media