LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Vervanging wadibodems Waalsprong

Dinsdag 4 September 2012 | reacties 0
bestand-1398-dsf7963

In Nijmegen zijn op grote schaal wadi’s aangelegd. Deze vangen het regenwater op en filteren dat via een laag grond. Nu is gebleken dat er na afloop van regenbuien op een aantal plekken in Nijmegen-Noord te lang water in de wadi blijft staan. Dat brengt serieuze risico’s met zich mee. Vandaar dat we de wadi’s in Visveld (de Beatlesstraat en de Kinksstraat) en woonpark Oosterhout (Clavisstraat, Spinklosstraat en van Boetzelaerstraat) gaan aanpassen.

 

Waarom?
Een wadi met water erin is een risico voor de gezondheid. Bijvoorbeeld voor kinderen die erin gaan spelen. Daarnaast laten mensen hun hond uit in en rond de wadi’s. Natuurlijk is het niet goed als er hondenuitwerpselen achter blijven. En bovendien moet een wadi binnen 24 uur leeg zijn voor de volgende regenbui. Redenen voor de gemeente om het probleem grondig aan te pakken.

 

Wat gaan we doen?
We gaan de bodemlaag van de wadi’s verbeteren waardoor het water beter door kan infiltreren. Daarvoor graven we gemiddeld 40 cm. slecht doorlatende grond af en vullen we dit met 20 cm. drainagezand en 20 cm. bomenzand. Daarna zaaien we de bovenste laag in met gras.

 

Wanneer?
De gemeente is momenteel bezig een aannemer te vragen om de kosten te bepalen. Het werk wordt uitgevoerd in de maanden september en oktober.

Na het inzaaien van het gras zal de wadibodem een tijdje kaal zijn totdat het gras goed aanslaat. Het is belangrijk om in die tijd niet in de wadi’s te spelen, lopen, de hond uit te laten enz. Wij vragen hierbij uw medewerking.

 

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Antal Zuurman, adviseur Water, gemeente Nijmegen tel. 14024.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media