LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Versnelde bouw – locaties in noord

Woensdag 20 April 2016 | reacties 6
logonijm

In de komende tweeënhalf jaar gaat de gemeente Nijmegen versneld woningen bouwen. Het gaat om (tijdelijke) woningen met een lage huur voor zo'n 500 personen. Er zijn hiervoor verschillende locaties in beeld, verspreid door de stad. Er worden twee locaties in Nijmegen-Noord onderzocht.

Aanleiding voor de versnelde woningbouw is de druk op de Nijmeegse woningmarkt door het grote aantal woningzoekenden, zoals starters die op zoek zijn naar een betaalbare woning. Daarnaast is er een toename van het aantal mensen dat moet uitstromen uit zorginstellingen en het aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning (vergunninghouders).

Voor Nijmegen-Noord zijn twee locaties voor versnelde woningbouw op het oog, die nader onderzocht worden (zie ook onderstaand kaartje):

  • wijk Zuiderveld
  • locatie Wijers (Oosterhoutsedijk, ten westen van de spoordijk)

Als definitief gekozen wordt de locatie Zuiderveld in te zetten, is de intentie om nog dit jaar te bouwen.

 

Meer informatie over de locaties voor versnelde woningbouw vindt u op de gemeentelijke site. U kunt daar ook het collegevoorstel bekijken, en bestaat de mogelijkheid door te klikken naar veel gestelde vragen over dit onderwerp.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Wendy (dinsdag 26 april 2016)

Ik zie ook een tekort aan vrije kavels! Zou de gemeente daar ook naar willen kijken?

Rogier (dinsdag 26 april 2016)

En een tekort aan ruime, 2-onder-1 kappers met grote tuin graag.

Boerke (woensdag 27 april 2016)

En houden aan de "wonen in het groen" belofte: eerst bouwen ze een paar huizen, dan lijkt het lekker vrij wonen....langzamerhand wordt alles om je heen volgebouwd tot op de laatste meter.

Redactie Waalsprong.nl (dinsdag 10 mei 2016)

@Wendy, heb je interesse in zelfbouw dan verwijzen we je graag naar de Kavelwinkel Nijmegen, gevestigd in het Wooninformatiecentrum Waalsprong, Thermionpark 7 te Lent. Je treft daar aanbod in de Waalsprong, maar ook elders in de stad. Neem evt. contact op voor een afspraak om je te laten informeren over de mogelijkheden. (zie www.waalsprong.nl/contact voor alle contactgegevens)

Redactie Waalsprong (dinsdag 10 mei 2016)

@Rogier Heb je belangstelling voor een tweekapper in Oosterhout? Dan is het goed om je even in te schrijven op onze nieuwsbrief (www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven). Wij verwachten zéér binnenkort nieuw aanbod in Grote Boel en houden je dan op de hoogte van start verkoop. Een voorproefje vindt je vast op www.waalformaatnijmegen.nl.

Redactie Waalsprong.nl (dinsdag 10 mei 2016)

Jammer dat je het zo ervaart, @Boerke. De plannen voor de woonbuurten die we realiseren zijn in te zien bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong (www.waalsprong.nl/contact). Zij vertellen je daar graag hoe de plannen voor de hele wijk er uit zien, zodat je niet overvallen hoeft te zijn over de ontwikkeling in de rest van de wijk. De plannen liggen overigens vast in een bestemmingsplan, ook het stedenbouwkundig plan geeft goed inzicht in hoe het eindplaatje voor de wijk er uit ziet!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media