LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tijdelijke parkeerplaats Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdag 19 April 2022 | reacties 2
tijdelijk-parkeerterrein

Vanaf zaterdag 16 juli t/m vrijdag 22 juli 2022 vindt de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse en Vierdaagse feesten plaats. Tijdens dit evenement ontvangt de stad altijd veel extra bezoekers. Veel van deze bezoekers komen met de auto. Om deze extra parkeerdruk te kunnen opvangen, richt de gemeente ieder jaar een aantal tijdelijke parkeerterreinen in.


Voorbereidende werkzaamheden
Het terrein ten oosten van de wijk Zuiderveld West, aan de Keizer Hendrik VI-singel is
toekomstig woongebied. Op dit moment is het gebied nog niet in gebruik. Het zal daarom
dit jaar worden ingericht als tijdelijk parkeerterrein. Om het terrein in gebruik te kunnen nemen, vinden er de komende tijd voorbereidende werkzaamheden plaats op en rondom het terrein. Het terrein zal niet worden verhard en met het inrichten van het terrein wordt rekening gehouden met het geplande tijdelijke sport-/trapveld.

 

Waarom tijdelijke parkeerterreinen?
Omdat Nijmegen een beperkt aantal parkeerplaatsen heeft en omdat de binnenstad
grotendeels is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens het evenement, kiezen we
voor het aanleggen van tijdelijke parkeerterreinen aan de rand van de stad. Bezoekers
kunnen via een pendelbusdienst de binnenstad bereiken. Na de Nijmeegse Vierdaagse zal
het tijdelijke parkeerterrein weer worden opgeheven.


Meer informatie
Zodra er meer bekend is over de precieze inrichting van het terrein en de verkeersstructuur
zoals de in- en uitritten, bushalte en over de planning van de werkzaamheden, informeren
wij u opnieuw.


 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Bart (donderdag 14 juli 2022)

Beste, Als bewoner van Zuiderveld zijn wij erg verbaasd dat er geen enkele communicatie vanuit de Gemeente naar de bewoners is gegaan. In de huis aan huis brief stond duidelijk er meer informatie zou volgen. Maar het terrein is reeds ingericht als parkeerplaats. Wederom geen communicatie vanuit de gemeente. Onze wijk ligt nu tussen de 4 daagse camping en parkeerplaats in. Er is maar 1 in en uitgang naar en van de wijk Zuiderveld. Dus bewoners staan in de file om naar huis te gaan. En dan nog niet over de overlast van geluid te spreken. Miscellaneous ben ik te voorbarig en ligt er vanavond een brief met de benodigde informatie op de deurmat. Verneem graag een reactie van u.

Redactie Waalsprong (donderdag 14 juli 2022)

Beste Bart, De brief met daarin meer informatie over het tijdelijke parkeerterrein valt inderdaad vandaag of morgen bij de bewoners van Zuiderveld op de mat. Ook is er vandaag een bericht op onze website geplaatst met daarin meer informatie over het parkeerterrein: https://www.waalsprong.nl/nieuws/parkeerterrein-bij-zuiderveld-vanaf-zaterdag-16-juli-in-gebruik/. We verwachten dat verkeersoverlast zich met name zal beperken tot de dagen voor de start van de Vierdaagse. Er kan dan een piek ontstaan door bezoekers die zich aanmelden voor de Vierdaagsecamping. Op het parkeerterrein zal 24/7 bewaking aanwezig zijn. Mocht u de komende week toch (geluids)overlast ervaren, dan kunt u dit melden via onze website (nijmegen.nl/vierdaagse).

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media