LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tien jonge Nijmeegse helden

3 kinderlintjes in de Waalsprong!

Maandag 21 November 2011 | reacties 0
natuurspeeltuin02

Op vrijdag 18 november heeft burgemeester Thom de Graaf voor de zesde keer de Nijmeegse Kinderlintjes uitgereikt. Dit jaar zijn er tien kinderen gedecoreerd.

 

Dante van Gemert (11) uit Lent
Dante heeft zich ingezet voor de speelplekken in zijn omgeving nadat hij tijdens het voorbereiden van een speurtocht erachter kwam dat er steeds meer huizen werden gebouwd op plaatsen waar hij normaal speelde. Samen met zijn moeder stuurde hij een mail naar toenmalig wethouder Paul Depla om te vragen of hij hier met hem over kon praten. Voordat hij op bezoek ging bij de wethouder heeft hij met zijn camera, moeder en vriend Timon een tocht door Lent gemaakt. Met zijn materiaal heeft hij een uitgebreide collage gemaakt en deze aangeboden aan de wethouder. Toen deze burgemeester werd van Heerlen dacht Dante dat zijn collage en ideeën in de prullenbak lagen. Totdat hij met zijn moeder een vergadering bezocht over het aanleggen van een speeltuin bij hem in de buurt. Hier zag hij dat zijn collage zelfs als voorbeeld werd gebruikt! Bij de opening van de speeltuin werd Dante zelfs geroemd door wethouder Tankir voor zijn inzet.ravotplek Lent

 

Thijs (8) en Niels (6) Schlimback uit Oosterhout
Op 16 oktober waren Thijs, Niels en hun zusje Meike (3) met hun ouders op visite bij kennissen. De kinderen speelden in de zon in de achtertuin vlakbij een brede sloot. Hun ouders hadden hen al gewaarschuwd om niet te dicht bij de sloot te spelen en hielden zelf een oogje in het zeil. Op een onbewaakt moment kwam Meike toch te dicht in de buurt van de sloot en viel er per ongeluk in. Beide broers kwamen gelijk in actie, Thijs sprong in het water en trok samen met Niels hun zusje weer op de kant. Hun ouders zijn super trots op de jongens.

 

Dennis Tran (11), Esther Shi (11), Ruben Treffers (11), Elsa Becks (11), Faria Sidhu (11) en Mertcan Karaca (13)
Deze zes leerlingen van de basisschool de Prins Mauritsschool, zijn mediator op hun school en helpen andere kinderen bij het oplossen van ruzies. Zij doen dit in koppeltjes van twee. Als heuse grote mensen maken zij een stappenplan, laten de ruziemakers ieder hun verhaal doen en helpen vervolgens met het vinden van de oplossing. Ze hebben zo al menig conflict creatief opgelost en dat is de sfeer op school zeker ten goede gekomen.

 

Giovanni Meijer (12)
Giovanni’s moeder is een aantal jaren geleden ernstig ziek geworden waarna zij ernstig gehandicapt is geworden. Giovanni heeft ervoor gekozen bij zijn moeder te blijven wonen nadat zijn ouders zijn gescheiden. Op de momenten dat de hulp van zijn moeder er niet is, helpt hij haar bij haar dagelijks werk. Hij is meer dan een lieve zoon; Giovanni staat elke dag voor haar klaar. Hij helpt in het huishouden, met de boodschappen, het bekijken van de post en het koken. Dit zijn voor Giovanni alledaagse dingen die heel vanzelfsprekend zijn. ndanks deze drukke werkzaamheden werkt Giovanni daarnaast ook hard op school waar hij prima resultaten laat zien.

 

Kinderlintjes
Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen.

 

Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge Nijmegenaren met een Kinderlintje. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich inzetten voor Nijmegen of voor een Nijmegenaar, zonder dat ze daarvoor worden beloond, komen in aanmerking voor een Kinderlintje. De jury bestond dit jaar uit: tv-presentator Jochem van Gelder, jongste raadslid Rob Jetten, Nijmegenaar van het jaar Mia Schoffelen, hockeytalent Senna Bombach en superheld Naud Bernards, die vorig jaar zelf een kinderlintje kreeg.

 

Persbericht gemeente Nijmegen 18 november 2011

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media