LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Stijging verkoop kavels Nijmeegse Waalsprong

Vrijdag 9 Januari 2015 | reacties 0
lissendonk-in-aanbouw

In de Waalsprong zijn afgelopen jaar in totaal 453 bouwrijpe kavels verkocht voor woningbouw. Dat is een stijging van circa 40 procent ten opzichte van 2013 en het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar.

 

Wethouder Stedelijke Ontwikkeling Bert Velthuis is blij met de groeicijfers: “Het is goed nieuws voor de gemeente en de inwoners van de Waalsprong dat de verkoop van kavels weer toeneemt. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het gebied, vergroot het draagvlak voor nieuwe voorzieningen en het is natuurlijk goed dat de opbrengsten weer een stijgende lijn vertonen. Ook dit jaar zetten we alles op alles om deze positieve lijn in Nijmegen-Noord vast te houden. Dat wordt niet eenvoudig, want het herstel in de economie en de bouw zijn nog broos. Maar door woningen te bouwen waar vraag naar is, tijdelijk te bestemmen of andere financieringsvormen in te zetten, proberen we het tempo op peil te houden.”  
   
Op de ruim 450 verkochte kavels is een deel van de te bouwen woningen al gerealiseerd en opgeleverd aan nieuwe bewoners. Overige woningen zijn in aanbouw of worden binnenkort in aanbouw genomen. Bijna 20 procent van de kavels is uitgegeven aan particulieren in het kader van zelfbouw. Daarbij gaat het om traditionele vormen van vrije kavelbouw, maar ook om starterswoningen met de Nijmeegse ‘Ikbouwbetaalbaar-regeling’ of groepen waarin gelijkgestemden samen bouwen. Ook ‘Plant je Vlag’, de meest vrije vorm van zelfbouw, is populair. De teller van uitgegeven kavels in het kader van de realisatie van de woningbouw in de Waalsprong staat nu in totaal op bijna 4700.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 9 januari 2015

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media