LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Stemmen op favoriet kunstwerk voor Hof van HolLandArt

Donderdag 1 September 2016 | reacties 0
collage-waalsprong-gecomprimeerd

De Waalsprong krijgt in het toekomstige woongebied Hof van Holland een wandel- en fietsroute met tien kunstwerken. Zestien kunstenaars hebben een ontwerp gemaakt voor locaties langs de kunstroute. Het publiek bepaalt deze maand samen met een vakjury welke kunstwerken worden gerealiseerd in het voorjaar van 2017.


De schetsontwerpen zijn zowel online als fysiek te zien. Vanaf 1 september op de website www.langsdewaalnijmegen.nl en vanaf woensdag 7 september als expositie in Wooninformatiecentrum Waalsprong. Ook is de expositie aanwezig op Festival De Oversteek op zondag 4 september van 13.00 tot 17.00 uur (locatie Hof van Holland).

 

Online stemmen

Vanaf 1 september tot en met 30 september kan het publiek online stemmen. De drie kunstontwerpen met de meeste publieksstemmen, krijgen een plek in het gebied. De vakjury kiest de andere ontwerpen. Half oktober worden de gekozen ontwerpen bekend gemaakt. Gezamenlijk gaan ze vanaf komend voorjaar de kunstroute Hof van HolLandArt vormen.

 

Inspiratie voor de toekomst

Met de kunstroute wil de gemeente Nijmegen dit toekomstige woongebied aan de noordoever van de Waal, tussen de spoorbrug en De Oversteek, meer bekendheid geven. De kunstobjecten zijn geïnspireerd op de omgeving en kunnen op hun beurt weer een inspiratie vormen voor de toekomstige invulling. In dit gebied komen in de nabije toekomst woningen, gecombineerd met winkels en voorzieningen voor de hele Waalsprong.


De kunstenaars zijn uitgedaagd om deze verandering van het nu nog agrarische gebied naar een stedelijke omgeving te laten zien in hun kunstontwerp. Verantwoordelijk wethouder Bert Velthuis: "In een gebied als Hof van Holland moeten mensen nog hun weg vinden. Kunst kan er voor zorgen dat mensen een nog onbekend gebied gaan verkennen en helpt om de omgeving identiteit te geven. Hopelijk wordt de kunstroute een parelsnoer die mensen zal helpen om vertrouwd te worden met dit nieuwe Nijmeegse woongebied."

 

Kijk voor meer informatie over de kunstroute op www.langsdewaalnijmegen.nl en breng meteen uw stem uit.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media