LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Startsein bouw Windpark in de Waalsprong

Dinsdag 17 Mei 2016 | reacties 0
eerste-paal-04-450x253-windpark

Wethouder Harriet Tiemens heeft woensdag 11 mei het officiële startsein gegeven voor de bouw van Windpark Nijmegen-Betuwe in de Waalsprong. Over 4 maanden gaan de 4 windmolens energie opwekken voor 7.100 huishoudens in de regio.


Samen met leden van WindpowerNijmegen onthulde de wethouder een nieuw bouwbord, waarop in grote letters staat: “Hier bouwen 1013 burgers samen Windpark Nijmegen-Betuwe.”
 

Participatieproject
De wethouder benadrukte in haar toespreek het draagvlak onder de lokale bevolking voor het project in Nijmegen en omgeving. “Geweldig dat de bouw van de windmolens nu echt start. Ik ben trots op al die mensen uit Nijmegen en omgeving die zich hiervoor hebben ingezet.” Ze noemde het een ècht een participatieproject dóór en vóór inwoners. “Deze windturbines kunnen ongeveer de helft van de inwoners in de Waalsprong van energie voorzien. Als hier straks ook nog zonnepanelen liggen, draagt dat flink bij aan onze doelstelling om als stad zo snel mogelijk energieneutraal te worden.”
 

Caroline de Greeff, interim voorzitter van coöperatie WindpowerNijmegen, bracht een toast uit en bedankte nog eens alle vrijwilligers, leden en donateurs voor hun betrokkenheid bij dit project. “Samen hebben we dit voor elkaar gekregen.”


Een kijkje nemen
De bouwwerkzaamheden duren tot september dit jaar. Vanaf dan gaan de vier windturbines in Windpark Nijmegen-Betuwe energie opwekken. Belangstellenden kunnen op diverse momenten een kijkje nemen op locatie, om te beginnen op zaterdag 18 juni tijdens Global Windday. Voor mensen met vragen is er een wekelijkse inloopmiddag op woensdag (van 15-18 uur) in de bouwkeet van VolkerWind aan de Griftdijk.

 

Over WindpowerNijmegen

De coöperatie WindpowerNijmegen realiseert in samenwerking met Gemeente Nijmegen het windpark in Nijmegen-Noord, langs de snelweg A15. Leden kunnen meebeslissen binnen de coöperatie en investeren in het windpark. Daarnaast kunnen leden 100% groene stroom afnemen. 

 

Meer informatie over het windpark?

Kijk voor meer informatie op de projectsite van Windpark Nijmegen Betuwe.
 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media