LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Startersleningen voor de Waalsprong

Woensdag 11 Januari 2012 | reacties 0
20111027146

De gemeente Nijmegen en de ontwikkelaars in de Waalsprong maken het de starters op de woningmarkt makkelijker om een koopwoning te bemachtigen. Het komend jaar worden startersleningen verstrekt aan mensen die hun eerste koopwoning willen kopen. Op maandag 23 januari wordt een informatieavond gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van een woning met behulp van een starterslening. Er is divers woningaanbod in de Waalsprong, dat voldoet aan de voorwaarden.

 

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs en bedraagt minimaal € 3.000 en maximaal € 35.000. De koopprijs van de woning mag maximaal € 225.000 v.o.n. bedragen. De eerste drie jaar van de starterslening zijn rente- en aflossingsvrij. Daarna worden de maandlasten bepaald op basis van het inkomen.

 

Informatieavond
Op maandag 23 januari aanstaande wordt in het Wooninformatiecentrum Waalsprong een informatieavond gehouden voor iedereen die wil weten of men in aanmerking komt voor deze financieringsregeling. Medewerkers van de gemeente Nijmegen en het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) leggen de voorwaarden uit, vertellen meer over hoe de lening in elkaar steekt en welke financiële voordelen het kan bieden. Belangstellenden zijn op maandag 23 januari welkom vanaf 19.30 uur in het Wooninformatiecentrum Waalsprong, nabij NS-station Nijmegen-Lent, Griftdijk Noord 4a, Lent. Om 20.00 uur start de presentatie.

 

Divers aanbod
In de Waalsprong zijn ruim 50 nieuwbouwwoningen in diverse projecten, die voldoen aan de voorwaarden van de starterslening. Het gaat hier om beneden- en bovenwoningen, hoek- en tussenwoningen in zowel Oosterhout als Lent. De prijzen variëren van € 157.000 v.o.n. tot de maximaal toegestane koopsom van € 225.000 v.o.n.

 

Cofinanciering
De startersleningen worden gefinancierd door de gemeente. In de Waalsprong is sprake van cofinanciering tussen de gemeente en ontwikkelaars. Hierdoor kunnen vanaf dit jaar 150 starters gebruik maken van een financiële steun in de rug. Er worden 100 leningen specifiek voor de Waalsprong gereserveerd: de aandeelhoudende ontwikkelaars maken deze leningen mogelijk door middel van cofinanciering. Daarnaast zijn nog 50 leningen beschikbaar voor overige starterswoningen in de stad. De informatieavond is dan ook niet alleen voor belangstellenden voor nieuwbouw in de Waalsprong; iedereen is welkom.

 

Meer informatie over de starterslening en het woningaanbod dat voldoet aan de voorwaarden vindt u hier.

 


Persbericht GEM Waalsprong,  11 januari 2012

Foto: Rutger Hollander

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media