LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Starterslening gaat in 2015 door ook zonder Rijksbijdrage

Donderdag 4 December 2014 | reacties 2
startsleningkopie

Het Rijk heeft onlangs aangegeven geen nieuwe financiële bijdrage aan startersleningen te leveren. Naar verwachting is het huidig Rijksbudget rond de jaarwisseling uitgeput. Dit betekent echter niet dat de gemeente Nijmegen stopt met het verstrekken van startersleningen. Met het huidig gemeentelijk budget kunnen tot eind 2015 startersleningen worden verstrekt. De voorwaarden voor een starterslening blijven ook ongewijzigd.

 

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker. Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar.

 

Cofinanciering
De gemeente Nijmegen werkt voor de startersleningen met een cofinancieringsregeling voor verkopers. Het stoppen van de Rijksbijdrage heeft wel effect voor de hoogte van deze cofinanciering: zij moeten nu weer voor het volle bedrag van maximaal € 2.500 hun bijdrage doen aan de starterslening. Overigens merkt de startende woningkoper hier niets van; de hele regeling wordt geregeld via het SVn, die in opdracht van de gemeente de aanvragen behandeld.


Meer info

Wilt u meer weten over de Starterslening? U vindt dat onder andere via de digitale balie van de gemeente Nijmegen

« Terug naar het overzicht

Reacties

L.Frederix (zaterdag 24 januari 2015)

goede dag, ik las op een andere site van jullie hierover: " de verkoper betaalt € 2500". hier staat :"...maximaal " erbij. Volgens mij is jullie info niet compleet: 1. ik lees dat deze "cofinanciering' naar rato is, dus: heb ik maar de helft v.h. maximum nodig, dan zijn de kosten ook de helft. 2. U vermeldt niet of de KOPER ook mee meebetaalt aan de " financiering." Ik als leder van wel, dus :hoe zit het nou? en...zo mogelijk en nodig qua info: graag deze tekst actualiseren. vriendelijke groeten:L.Frederix

Redactie Waalsprong (woensdag 04 februari 2015)

Geachte heer, mevrouw Frederix, Uw informatie klopt. Op basis van uw (gezamenlijk) inkomen én de prijs van de aan te schaffen woning wordt bepaald hoeveel u als starterslening (maximaal) krijgt. Vervolgens wordt dat bedrag deels door de verkopende partij (de ontwikkelaar) meegefinancierd via de gemeente. Heeft u meer vragen hierover, dan kunt u terecht bij de gemeente Nijmegen via info@nijmegen.nl of het speciale telefoonnummer 14 024.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media