LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start renovatie Waalbrug

Donderdag 21 Februari 2019 | reacties 0
waalbrugdetail

Aannemerscombinatie Team Waalbrug start in opdracht van Rijkswaterstaat op maandag 4 maart met de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen. Gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat verwachten dat verkeershinder ontstaat vanaf eind maart, wanneer in beide richtingen één rijstrook beschikbaar is op de brug. Naar verwachting duurt dit 1,5 jaar.

 

Team Waalbrug start in maart met de eerste fase van de renovatie: het vervangen van het betondek. Waarschijnlijk duurt deze eerste fase 1,5 jaar. Vanaf maandag 4 maart wordt de busbaan stadinwaarts opgeheven en gaat de bus met het reguliere verkeer meerijden. De verkeerslichten bij de Turennesingel worden zodanig aangepast, dat de bus met voorrang kan invoegen. Eind maart/begin april gaat het overige verkeer hinder ondervinden. Weggebruikers hebben dan twee rijstroken beschikbaar in plaats van vier en gaan buiten de bogen rijden. Fietsers en voetgangers staduitwaarts krijgen een aparte, veilige ruimte beschikbaar binnen de bogen. Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen kunnen tijdens de gehele renovatie geen gebruik maken van de Waalbrug, zij dienen om te rijden via de Oversteek.

 

In 2018 is de renovatie van de Waalbrug uitgesteld, toen is er chroom-6 geconstateerd in de verf op de Waalbrug. Er waren extra maatregelen nodig, om de werkzaamheden veilig voor de medewerkers, weggebruikers, omwonenden en het milieu uit te voeren. Ook waren andere vergunningen, ontheffingen, meldingen en werk- en veiligheidsplannen nodig. Het betekende ook dat het niet mogelijk is om alle rijstroken open te houden tijdens het werk.

 

Wanneer de gehele renovatie afgerond zal zijn is nog niet bekend. Mede door testen die Rijkswaterstaat gaat uitvoeren om te kijken of methodes voor het verwijderen van verf met chroom-6 geoptimaliseerd kunnen worden.

 

Meer informatie over dit project is te vinden op:

waalbrug renovatie maart 2019

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media