LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start bouw project De griffel in Grote Boel

Vrijdag 20 Mei 2016 | reacties 2
de-griffel-in-grote-boel

Op vrijdag 27 mei is de start bouw van nieuwbouwproject De Griffel in Grote Boel. Wethouder Bert Velthuis zal met een officiële openingshandeling de bouw starten. Nieuwe bewoners en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om dit feestje samen te vieren.
 

Het project omvat 43 woningen, rijwoningen en tweekappers. Ze zijn op 4 na allemaal verkocht. Een achttal woningen is verkocht aan een belegger tbv vrije sector huur (Daga BV). De woningen zijn vnl. door starters gekocht uit plaatsen als Nijmegen, Lent, Oss, Oosterbeek, Zevenaar, Hernen, Tiel, Baarlo, Lichtenvoorde, Bemmel, Groesbeek, Wageningen en Oosterhout.

Beroemde schrijvers
Dit woningbouwproject van Van Grunsven, genaamd ‘De Griffel’ is vernoemd naar de griffel waarmee vroeger werd geschreven en naar de prijs die aan schrijvers van jeugdliteratuur wordt uitgereikt. Project De Griffel wordt immers gebouwd in een wijk waarin de straatnamen vernoemd zijn naar nationale en internationale literatuurschrijvers zoals Heinrich Böll, Garcia Lorca, Gabriel Garcia Márquez en Ananta Toer.

De eerste steen
Wethouder Bert Velthuis zal de nieuwe bewoners toespreken en daarna een ‘eerste’ gevelsteen metselen. Dit is het officiële startsein van de bouw. De oplevering van De Griffel is naar verwachting eind dit jaar.
 

De wethouder was ook betrokken bij de start bouw van de huurwoningen van Talis op 5 juni 2015. Toen legde hij, samen met een aantal kinderen die inmiddels al in de wijk wonen, hun voetstappen vast in het beton (op een bloedhete dag!). Inmiddels zijn meerdere bouwprojecten in de directe omgeving gestart en wordt er ook opgeleverd.


Wonen in Grote Boel
Grote Boel is een nieuwe wijk bij Oosterhout. In totaal worden er 850 woningen gebouwd. De bouw is in 2015 gestart en sinds eind 2015 zijn al ruim 50 woningen opgeleverd. En er komen iedere maand woningen bij. Grote Boel gaat leven!
 

De belangstelling voor koopwoningen in de wijk Grote Boel is het afgelopen half jaar behoorlijk aangetrokken; Grote Boel wordt als aantrekkelijke wijk ervaren. Kijk voor meer informatie op www.waalsprong.nl/oosterhout/grote-boel-wijk/.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Robert Rijkschroeff (dinsdag 24 mei 2016)

Zijn er ook vrije sector huurwoningen in de Grote Boel. Of in dit nieuwbouw project? Met vriendelijke groet, Robert Rijkschroeff

Redactie Waalsprong (woensdag 25 mei 2016)

Beste Robert, Leuk dat je belangstelling hebt voor Grote Boel. Er worden op dit moment een aantal woningen aangeboden in de vrije sector huur in Grote Boel. Je kunt daarvoor het beste contact opnemen met Hans Janssen Garantiemakelaars, zij bemiddelen daarvoor namens de ontwikkelaar. Telefoon 024 3244 244. Ook in de toekomst worden nog projecten verwacht. Abonneer je op de Waalsprong Actueel via www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven en we houden je op de hoogte!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media