LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Sporthal zoekt naam

Dinsdag 26 Juni 2012 | reacties 1
sporthal-zoekt-naam

Pal naast het Citadel College verrijst de sporthal die bestemd is voor het Citadel College, clubs, verenigingen en inwoners die incidenteel sporten.

 

De in het oog springende sporthal is het eerste gebouw dat je ziet wanneer je straks vanaf de nieuwe stadsbrug de Waalsprong inrijdt. Blikvanger is de klimwand. Die bevindt zich achter glas en zorgt letterlijk voor een kijkje naar binnen. De hal kan vanaf medio augustus gebruikt worden.

 

Het enige wat de sporthal nog niet heeft is een naam. Wij nodigen (toekomstige) gebruikers van de sporthal, de leerlingen van de school en buurt- en wijkbewoners uit om een naam aan te dragen. Er is een aantal regels waaraan de naam moet voldoen:

 

■ de sporthal mag niet de naam krijgen van een persoon die in leven is;
■ de naam moet zo kort mogelijk zijn (maximaal 24 lettertekens);
■ de naam moet goed uit te spreken zijn voor iedereen;
■ de naam moet geen aanleiding geven tot verbastering of dubbelzinnigheden.
 

Procedure
Iedereen kan een naam insturen ( sporthalnoord@nijmegen.nl). Dat kan vanaf 20 juni tot maandag 20 augustus. Een mooi idee om tijdens de zomervakantie bij een barbeque over te hebben! Degene wiens naam gekozen wordt, krijgt behalve eeuwige roem, ook een prominente plaats bij de opening van de sporthal op 28 september a.s. Maar voordat het zo ver is, moeten er eerst namen worden aangedragen! Daarna gaat een jury, bestaande uit gebruikers van de sporthal, onder voorzitterschap van Bert Frings, wethouder Sport, drie namen kiezen. Op die drie namen kan vervolgens 2 weken gestemd worden via een poll op www.nijmegen.nl De naam die de meeste stemmen krijgt wordt aangebracht op de gevel van de sporthal.

 

Bron: gemeente Nijmegen

« Terug naar het overzicht

Reacties

han jonkers (donderdag 28 juni 2012)

"Mariken van Nieumeghen" is een middeleeuwse sage over een zondige vrouw die tot inkeer komt na 7 jaar omgang met de duivel, in de gestalte van een zekere Moenen met het eene oog. Zij is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de oudste stad van ons land. Sporten en sporthallen waren in die tijd een volkomen onbekend verschijnsel. Het dagelijkse leven van de gemiddelde burger, zoals Mariken er een was, hield al zoveel lichamelijke inspanning in dat sport een overbodige luxe zou zijn geweest, hooguit weggelegd voor de adellijke stand, in de vorm van jacht en toernooien. Om niet de adel van die tijd te eren, die al genoeg belangstelling heeft genoten en nog steed geniet, maar de gewone burger wat meer op de voorgrond te laten treden, is mijn voorstel deze sportaccomodatie te noemen naar de bekendste gewone burger van Nijmegen: SPORTHAL MARIKEN

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media