LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Speelgoed als archeologische vondst

Vrijdag 4 December 2020 | reacties 0
vos700089kun7f1

Sinterklaas is weer in het land en strooit met pepernoten en speelgoed. Onze afdeling Archeologie geeft een leuk beeld van het speelgoed uit lang vervlogen én meer recente tijden. In opgravingen komt speelgoed niet zo vaak tevoorschijn. Maar soms is er ineens een onverwachte ontdekking. Aan de Laauwikstraat in Lent hebben onze archeologen een kuil opgegraven met daarin plastic speelgoed uit de jaren ‘60. De buit bevatte onder andere bouwstenen van het merk Bambino, destijds zeer populair. De blauwe en grijze vrachtwagentjes zijn herkend als modellen van de DAF 6-streper. De fotograaf heeft er een fraaie compositie van gemaakt, die bij de archeologen gelijk warme herinneringen ophaalden. ‘Ik zie mij, mijn broer en zus nog zó met deze bambinosteentjes spelen. Met de huisjes, wegen en autootjes in de huiskamer op het tapijt, want dat was warmer dan het zeil in de slaapkamers.’


Op de foto’s ook een motorkap van een Matchbox-autootje (waarschijnlijk een Lamborghini), gevonden in de Waalsprong. Maar ook op andere locaties is speelgoed opgegraven. Knikkers van aardewerk op het plein bij het weeshuis voor arme kinderen op de Hessenberg (19de eeuw). Een tinnen soldaatje zonder hoofd (19de eeuw) is gevonden op de Winkelsteegseweg. Wij vragen ons af, welk speelgoed uit deze tijd straks terug te vinden is en als archeologische schat wordt bewaard?

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media