LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Skatebaan in Lent officieel open

Woensdag 8 Juni 2016 | reacties 0
foto-1

Het aantal jongeren in Lent en Oosterhout verdubbelt de komende jaren. Daarom zorgt de gemeente Nijmegen voor een aantal plekken in de Waalsprong waar de jeugd zich uit kan leven.

 

Om de jeugd tegemoet te komen worden op diverse plekken in de Waalsprong voorzieningen gerealiseerd. De crossbaan in Oosterhout is eerder dit jaar opgeknapt en in gebruik genomen. Op het eilandje aan het Notenlaantje in Lent wordt ook een crossbaantje gebouwd. Hier wordt nog hard aan gewerkt.

 

Skatebaan in Lentskatebaan lent

Het meest recente project is de skatebaan naast de Jongeren ontmoetingsplek (JOP) op sportpark Vossenpels. Een complete skatebaan waar jongeren hun kunsten op de halfpipes kunnen vertonen. De skatebaan is nu helemaal klaar en wordt op 6 juli officieel geopend.

 

Bijzonder aan deze projecten is de samenwerking tussen de gemeente, de bewoners en jongeren in de Waalsprong. Bij alle projecten hebben jongerenwerkers van Tandem samen met de jongeren meegedacht over de vormgeving en uitvoering van de crossbaantjes en de skatebaan. Bewoners en jongeren nemen bovendien het onderhoud voor hun rekening. Deze unieke samenwerking zorgt voor betrokkenheid en draagvlak van bewoners.

 

Feestelijke opening

De skatebaan wordt op woensdag 6 juli om 15.00 uur feestelijk geopend door wethouder Helmer (Wijken, Openbare Ruimte, Onderwijs, Sport en Accommodaties). Het precieze programma wordt nog bekend gemaakt, maar ook hier leveren jongeren weer een grote bijdrage. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de organisatie van deze middag en gaan met muziek, sportieve activiteiten en lekkernijen voor een feestje zorgen.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. Deze vindt plaats in sportpark Vossenpels, Jo Everstraat te Lent, nabij voetbalvereniging DVOL.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media