LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Schotse hooglanders met kalf in Rivierpark

Donderdag 24 Augustus 2017 | reacties 0
kalf-geboren

Sinds de Vierdaagse lopen er Schotse hooglanders in het Rivierpark. De dieren soms door mensen gelokt en gevoerd. Hoe leuk het ook is om het vertrouwen van dieren te winnen zodat ze uit je hand eten: het dringende verzoek is om dit niet te doen.

 

Dieren die mensen met voedsel gaan associëren vormen een risico en dan rest het droeve lot naar de slager. Bijvoeren uit de hand, hoe goed bedoeld ook, kan dus uiteindelijk het doodvonnis voor een dier betekenen. Mochten dieren te dicht in de buurt komen, sta even op, maak je groot en klap in je handen dan vervolgen ze hun weg weer. De komende weken worden er nog 10-15 dieren bijgeplaatst. De gemeente volgt het proces nauwgezet en hoopt dat mens en dier met respect met elkaar blijven omgaan.

 

Beschuit met muisjes

Het eerste kalf op Veur-Lent is geboren. Een teddybeertje. Vermoeden is, dat het een stierkalf is. Via de facebookpagina van Rivierpark kunt u suggesties voor leuke namen achterlaten.  

 

Een reden voor zorg bij de geboorte van kalveren zijn loslopende honden. Het dringende verzoek is om uw hond aan de lijn te houden. En voor uw eigen veiligheid: kruis niet tussen het kalf en de kudde door. Hoe schattig ook, probeer ook hier 25 m afstand te houden. Dan voelt het kalf zich veilig. De moeder (in dit geval een zwarte koe) zorgt goed voor haar kalf. Maar net als bij reeën gaat ze af en toe uit grazen en laat ze haar kalf alleen achter (beetje verstopt) en komt ze regelmatig terug om het te zogen. Een kalf alleen is dus geen verwaarloosd kalf, dat ligt rustig te wachten tot moeder terugkomt. Geen reden voor zorgen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media