LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Schaatsen in de Waalsprong

Dinsdag 9 Februari 2021 | reacties 2
schaatspret-2018-8-van-12

Het is koud! De afgelopen dagen konden we al genieten van de sneeuwpret. Hopelijk kunnen we de komende dagen ook nog schaatsen op natuurijs. In de Waalsprong zijn er veel plekken met water die de komende dagen misschien wel helemaal bevriezen. 

 

We hebben een aantal plekken waar je kunt schaatsen voor je op een rij gezet: 

  • Rondom het eiland van De Boomgaard (Ewartstraat/Colmarstraat); 
  • Park De Elten; 
  • Park Grote Boel; 
  • Frankrijkstraat/Groot Brittanniëstraat
  • Water langs de Vrouwe Udasingel/’t Buske. 

Let op:

Laat altijd een volwassene beoordelen of het wel écht verantwoord is om te schaatsen en het ijs dik genoeg is, schaats nooit alleen en alles op eigen verantwoordelijkheid. En let ook bij ijs- en sneeuwpret op coronaregels!

 

Op www.ekkel.com vind je alle landelijke schaatsplekken. Heb je nog meer mooie schaatsplekken in de Waalsprong? Laat het ons weten!  

 

Foto: Jeanne Buchner, 2018 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Michelle (zaterdag 13 februari 2021)

Dank! Heeft iemand enig idee waarom het water bij de turennesingel/het Buske niet bevroren is...? Heel vreemd...

Redactie Waalsprong (maandag 15 februari 2021)

Michelle, een collega die gespecialiseerd is in het water, gaf ons al gauw een verklaring waarom op de Turennesingel geen ijs vormde. Het is een combinatie van factoren geweest. 1. Het watersysteem van singels en plassen in de Waalsprong vormt zich steeds verder, waardoor er veranderingen kunnen optreden tov voorgaande jaren met vorst. 2. Door de hoge waterstand in de Waal heeft kwel invloed op de singels (er komt bijvoorbeeld kwelwater in het singels via de schanskorven in Stelt-Zuid. 3. In het watersysteem van de Waalsprong is veel fluctuatie van waterpeil. Hoe dichterbij je bij de kunstwerken zit (bijvoorbeeld die op de hoek met Pelseland) hoe groter de stroming, dus minder ijsvorming. Wist je trouwens, dat het Waterschap vanwege de vorst de circulatiepompen uitzet? Des te meer kans op ijs, dus. We hopen dat je afgelopen weekend de andere plekken in de Waalsprong waar wél ijs is, gevonden hebt! https://tinyurl.com/jioewyd8

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media