LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Rivierpark wint De Nederlandse Bouwprijs 2017

Dinsdag 7 Februari 2017 | reacties 0
rivierpark

Het rivierpark Nijmegen heeft De Nederlandse Bouwprijs 2017 gewonnen in de categorie Civiele Kunstwerken. Dat werd maandagavond 6 februari bekend gemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

 

Bij het waterveiligheidsproject Ruimte voor de Waal is de dijk 350 meter landinwaarts gelegd en is een nevengeul gegraven. Hierdoor is Nijmegen beter beschermd tegen hoogwater maar is er ook in het hart van de stad een bijzonder rivierpark ontstaan met een eiland in de Waal. De jury constateert dat “Nijmegen erin is geslaagd met groot vakmanschap een enorme meerwaarde voor stad en ommelanden te creëren.” 

 

Wethouder Bert Velthuis: "We zijn erg trots op deze prijs. Het bijzondere aan dit project isUitreiking Nederlandse Bouwprijs 2017 de combinatie tussen waterveiligheid, wonen en recreatie. Het rivierpark is uniek en nu al erg populair in Nijmegen." Nijmegen heeft zich sterk gemaakt om met de rivieringreep ook de stedelijke kwaliteit van het gebied te vergroten. Op een deel van het eiland is ruimte voor bebouwing. De mogelijkheden voor watersport worden onderzocht en de komende tijd zullen er alvast tijdelijke initiatieven in het rivierpark zijn voor bijvoorbeeld kunst en recreatie.

 

Ruimte voor de Waal
Het project Ruimte voor de Waal maakt deel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier om Nederlands rivierengebied beter te beschermen tegen hoogwater. Ruimte voor de Waal is uitgevoerd door de bouwcombinatie i-Lent (Dura Vermeer en Ploegam) in opdracht van Rijkswaterstaat en de gemeente Nijmegen.

 

Lees meer op website van gemeente Nijmegen.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media