LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Publiek bruist van ideeën op Waalsprong Tijdelijk Anders-dag

Woensdag 4 September 2013 | reacties 0
foto

Op zaterdag 31 augustus werd de ‘Waalsprong Tijdelijk Anders-dag’ gehouden. Een dag waarop het publiek mee mocht denken over tijdelijke  bestemmingen in de Waalsprong. In aanwezigheid van wethouder Jan van der Meer brainstormden de aanwezigen over de mogelijkheden voor de gebieden die voorlopig niet worden ingezet voor woningbouw.  Het publiek  bruiste van de ideeën.  Ook voor de voormalige kas in de Vossenpels zijn leuke nieuwe initiatieven en medestanders als aanvulling op de bestaande initiatieven gevonden. 

 

Hoewel er in de Waalsprong voor 6 locaties nagedacht wordt over tijdelijk anders bestemmen, werden deelnemers aan deze dag gevraagd om mee te denken over 3 locaties. De andere locaties lenen zich niet voor een algemene discussie, omdat de gemeente daar al in gesprek is met initiatiefnemers, zo legde wethouder Van der Meer uit. De drie locaties die wél onderwerp van gesprek waren, zijn:
- Broodkorf  in Lent (omgeving Citadelcollege / brandweerkazerne)
- De Kas in de Vossenpels
- Zuiderveld in Oosterhout (ten noordwesten van het Keizer Augustusplein)

 

Het deelnemende publiek varieerde van bewoners met ideeën tot ondernemers met concrete bedrijfsplannen. Ook de culturele Nijmeegse kringen waren vertegenwoordigd. Enthousiast hebben groepen als Stg. Slak en Smeerolie hun ideeën voor de verschillende locaties aangedragen.  Sommige initiatieven zijn uitstekend geschikt om te combineren op één locatie. Er zijn dan ook diverse deelnemers opgeroepen als ambassadeurs op te treden en de samenwerking met elkaar te zoeken. Plannen als sport-  en jongerenplek, kunstwerkplaatsen, hondenspeeltuin, concerten, biologische groentekweek en tijdelijke campings zijn geopperd voor de twee braakliggende locaties. Voor de kas zijn initiatieven genoemd als kunst- en expositieatelier, plek voor oude ambachten en horeca-ondersteuning.


Organisatiekracht
Na deze inventarisatie van wensen worden gesprekken gestart met mensen die de kar willen trekken voor de initiatieven. ‘De organisatiekracht moet uit de bewoners komen’, zo stelt de wethouder. Hij was enthousiast over de suggesties die gedaan zijn en de bereidwilligheid van mensen om de plannen ook uit te voeren. ‘Nu wordt er per locatie gekeken wat mogelijk kan worden gemaakt. Maatschappelijk belang, financiële haalbaarheid of opbrengsten, maar ook juridische afwegingen zijn factoren daarin. ’ Deelnemers aan de brainstormdag en inbrengers van ideeën worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

 

Ideeën nog welkom
Heeft u de brainstormdag van zaterdag 31 augustus gemist? Ideeën en vooral initiatiefnemers en ondernemers zijn nog steeds welkom! Maak een korte beschrijving  van uw plan en met evt. financiële onderbouwing en mail deze naar redactie@waalsprong.nl.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media