LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Project DroomhuisSamen bouwen kan van start

Woensdag 24 November 2010 | reacties 0

Wethouder Jan van der Meer verricht de loting voor de eerste CPO-vereniging. Donderdag 18 november ging, in een feestelijke sfeer, de eerste ontwikkelvereniging voor het CPO-traject (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in Het Nijland officieel van start. Wethouder Jan van der Meer verrichte in het Wooninformatiecentrum Waalsprong de formele loting, waarmee nu de volgordebepaling van de leden is vastgesteld.

Aan het begin van de avond stonden de leden van de vereniging nog wat onwennig bij elkaar. Bij de afsluiting ervan was het ijs gebroken, en werd gezellig gepraat en kennisgemaakt. De start van de vereniging is een feit. De loting die wethouder Van der Meer verrichtte, stelt een volgordebepaling van de leden vast. Die straks van belang is bij de keuze van de kavels. Marco Vlemmix van Bouwen in Eigen Beheer: “Dat is voor de deelnemers toch een spannend moment. Na afloop van het ontwikkeltraject blijkt echter altijd, dat bijna iedereen een geschikte plek voor zijn woning heeft kunnen vinden. Per slot van rekening staat de vereniging zelf aan het roer bij de inrichting van het bouwplan.” Wethouder Van der Meer haalde in zijn toespraak persoonlijke herinneringen op aan zijn eigen wooncarrière: “Een woning kopen, is spannend. Zélf je woning ontwikkelen misschien nog wel meer! En wij volgen met belangstelling hoe jullie dat samen gaan doen, want als het project slaagt, volgen er meer plekken voor CPO in de Waalsprong.”

Ontwikkelproces van start
De eerste stap van de ontwikkelvereniging is om de woonwensen te inventariseren: type woning, grootte van de woning, bouwstijl en vooral ook bijzondere en persoonlijke woonwensen. Er wordt een plan van aanpak opgesteld en er worden bijvoorbeeld verkavelingsproeven gemaakt om te bekijken of er voor iedereen een geschikte plek is binnen het plan. Wie na deze eerste periode (die tot het einde van het jaar, begin volgend jaar duurt) toch nog besluit uit te stappen, krijgt het inleggeld terug. Voor de vereniging begint daarna het echte ontwerpproces. Daarmee wordt een uniek woonproduct in de Waalsprong realiteit.

Er is geen omschrijving opgegeven. Later instappen
Belangstellenden die meer informatie willen of nog twijfelen, doen er goed aan een persoonlijk gesprek aan te vragen bij het begeleidend adviesbureau “ Bouwen in Eigen Beheer ”. Later inschrijven is uiteraard ook nog mogelijk.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over CPO in Het Nijland en het hele proces vindt u  hier . Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met het  Wooninformatiecentrum Waalsprong , telefoon (024) 360 43 24 of met een van de adviseurs van  Bouwen in Eigen Beheer , telefoon (040) 211 78 00.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media