LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Proef met e-Hubs in de Waalsprong

Donderdag 2 April 2020 | reacties 0
e-hub-nijmegen-electrisch-deelvervoer-200401

Het delen van elektrische vervoermiddelen kan helpen om de CO2-uitstoot in de stad te verminderen. Daarom doet Nijmegen samen met Arnhem mee aan een Europees proefproject.


In 10 buurten in Nijmegen komen gedurende minimaal anderhalf jaar zogenaamde e-Hubs voor fietsen en bakfietsen. Later komen daar waarschijnlijk ook auto’s of andere voertuigen bij. Een e-Hub is een plek waar verschillende typen elektrische deelvoertuigen worden aangeboden. Twee van de locaties waar getest gaat worden zijn in de Waalsprong, namelijk bij De Klif en bij Plant je vlag. 

 

Doelen

Het uiteindelijke doel van het proefproject is dus: minder CO2 in de stad. Door de e-Hubs kunnen Nijmegenaren makkelijker kiezen voor duurzaam vervoer. Met deze proef wil de gemeente Nijmegen dat doel bereiken door elektrisch deelvervoer met een promotiecampagne aan te bieden. Nijmegen wisselt de ervaringen hiermee met de andere deelnemende steden uit. Doel is ook om te leren van de proef: wat werkt goed en wat niet. Dit maakt duidelijk hoe en waar we in Nijmegen elektrisch deelvervoer kunnen stimuleren.

 

E-Hubs in 10 buurten 

Er zijn 10 verschillende plekken, waarvan 2 in de Waalsprong, in Nijmeegse buurten geselecteerd voor de e-Hubs voor fietsen en bakfietsen. De omwonenden zijn hiervan al op de hoogte, de precieze plekken worden samen vastgesteld.

Bewoners die belangstelling hebben, kunnen dit nu al melden. Het is nog niet duidelijk of de 10 plekken na afloop blijven; dat hangt af van de uitkomst van de proef. Ook kan gedurende de proef besloten worden om de locatie te verplaatsen of anders in te richten.

 

De 10 testplekken in Nijmegen zijn:

  • De Klif, Oosterhout
  • Plant je vlag, Lent
  • Handelskade
  • Hertogplein
  • Centraal station
  • Hengstdal
  • Campus Radboud
  • Horstacker, Lindenholt
  • Prins Mauritsschool, Zwanenveld
  • Winkelcentrum Hatert

Planning en kosten

De planning is dat het proefproject dit voorjaar begint, maar dit kan door de coronapandemie vertraagd worden. De looptijd van het project is minimaal anderhalf jaar. 

 

Ook in het toekomstige Hart van de Waalsprong wordt gewerkt met deelauto's en -fietsen. Bewoners van Hart van de Waalsprong krijgen tijdelijk een mobiliteitsabonnement. Daarmee kunnen bewoners gratis gebruik maken van deelauto's en -fietsen. 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media