LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Perenboom in Hof van Holland verplaatst

Maandag 15 Maart 2021 | reacties 0
boom1

De perenboom die bij de tijdelijke Aldi in Hof van Holland stond is verplaatst naar het noordelijke puntje van Woenderskamp. De verplaatsing was nodig omdat het in combinatie met de ondergrondse voorzieningen helaas niet haalbaar blijkt. Een groenaannemer is gevraagd de boom te verplaatsen. Uit het verplantingsonderzoek bleek dat de boom in slechte staat is. Maar omdat het een bijzondere boom is, heeft de gemeente toch besloten om de boom te verplaatsen.

 

De perenboom is verplaatst omdat de boom in Hof van Holland in combinatie met ondergrondse voorzieningen helaas niet haalbaar blijkt. Een gecertificeerde aannemer is gevraagd om de boom te verplaatsen naar zijn nieuwe plek in het noordelijke puntje van Woenderskamp.

 

Overlevingskans
Vooraf is een verplantingsonderzoek uitgevoerd naar de overlevingskans van de boom. De boom is in slechte staat, maar toch heeft de gemeente besloten om deze bijzondere perenboom nog een kans te geven op een nieuwe locatie. Er zijn op de nieuwe plek maatregelen genomen om de overlevingskans van de boom te vergroten, zoals extra bomenzand (groeiruimte voor de boom), extra voeding, extra water en nazorg zoals snoeien. Mocht de boom het toch niet redden, dan kan de boom toch op de nieuwe plek blijven staan. Voor de natuur is een dode boom van onschatbare waarde. Insecten en andere dieren vinden er een schuilplaats en gebruiken die beschutting om zich voort te planten.

 

perenboom

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media