LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Oude Betuwse fruitrassen in nieuwe tuinen Nijmegen-Noord

Dinsdag 27 September 2016 | reacties 0
img0008

De nieuwe tuinen van Nijmegen-Noord krijgen een fruitboom van echt Betuws ras cadeau! Onder de naam 'Expeditie Tuinfruit' wil Stichting Co-bomen het fruitige karakter van Nijmegen-Noord behouden, en zo bijdragen aan het voortbestaan van de oude fruitrassen uit de regio.

 

Lent en Oosterhout zijn van oudsher rijk aan vele prachtige boomgaarden. Co-Bomen en de Warmoes zetten zich in voor behoud en beheer van de laatste boomgaarden. Veel straatnamen in de nieuwbouwwijken verwijzen de lokale fruithistorie. Met oude rassen van Betuws fruit in nieuwe tuinen kan het aantal fruitbomen boven de Waal flink uitbreidt worden. Stichting Co-Bomen werkt daarbij samen met Museumtuin ’t Olde Ras uit Doesburg en natuurlijk in afstemming met de Warmoes.

 

Elke nieuwe tuin in Nijmegen Noord kan per huishouden gratis een fruitboom naar keuze krijgen, zolang de voorraad strekt. Groepen (bijvoorbeeld appartementbewoners) kunnen deze clusteren tot een kleine gaard, in overleg met de afdeling wijkbeheer van de gemeente.

 

Inschrijven op een gratis fruitboom naar keuze kan op www.co-bomen.nl.  Daar staat nadere informatie, ook over de uitreiking van de eerste boom door Wethouder Tiemens op zondag 6 november, tijdens het jaarlijks oogstfeest van Co-Bomen. Er zijn ongeveer 200 boompjes beschikbaar in 2016.

 

Groen VerbindtExpeditie Tuinfruit is mogelijk door de campagnes ‘Groen Verbindt’ en ‘Operatie Steenbreek’ van gemeente Nijmegen. ‘Groen Verbindt’ ondersteunt groene projecten van, door en voor bewoners; ‘Operatie Steenbreek’ richt zich op het voorkomen of verminderen van onnodige verharding in tuinen en in de openbare ruimte.

 

Warmoes en Co-Bomen zijn aangesloten bij Rondje Noord, het cluster van negen groene organisaties van Nijmegen-Noord.

 

Bron: persbericht Co-bomen, 27 september 2016

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media