LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Open dag bij grote Nijmeegse bouwprojecten

Maandag 27 Mei 2013 | reacties 0
dagvdbouw

Op zaterdag 1 juni, tijdens de landelijke Dag van de Bouw, zijn verschillende Nijmeegse bouwprojecten opengesteld voor het publiek. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen bij het project Ruimte voor de Waal en bij de bouw van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Op deze dag worden in het hele land bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. Normaal gesproken zijn bouwlocaties verboden terrein. De Dag van de Bouw is dan ook een unieke gelegenheid om de beide projecten van dichtbij te bekijken.  Er is een route uitgezet die start bij de bouwkeet van i-Lent aan de Griftdijk-Zuid en die eindigt op het bouwterrein van de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

 

Sinds enkele maanden wordt voortvarend gewerkt aan het project Ruimte voor de Waal. In het kader van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier wordt op de noordoever van de Waal de dijk verlegd en een nevengeul gegraven. Hierdoor ontstaat er - in het hart van Nijmegen - een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur. Dit eiland wordt verbonden met Nijmegen-Noord door middel van drie bruggen: twee hele nieuwe bruggen en een verlenging van de oude Waalbrug. i-Lent, een combinatie van Dura Vermeer en Ploegam, is op dit moment druk bezig met de aanleg van een tijdelijke verkeersdijk langs de Prins Mauritssingel.. Via deze tijdelijke weg kan het verkeer tijdens de bouw van de verlengde Waalbrug gewoon doorrijden. Aan de westkant van het projectgebied is al een behoorlijk stuk van de nevengeul gegraven. Tijdens de dag van de bouw is een route uitgezet langs verschillende onderdelen van het project en geven deskundigen ter plekke uitleg De routekaart met informatie over de verschillende werkzaamheden is op te halen bij de bouwkeet van het project Ruimte voor de Waal, Griftdijk-Zuid 1-3 in Lent.

 

Bij de nieuwe stadsbrug De Oversteek kan het publiek terecht op het bouwterrein aan de Oosterhoutsedijk. Hier kunnen de bezoekers een rondwandeling maken over het bouwterrein en over de noordelijke aanbrug. Medewerkers van de Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen, een combinatie van BAM Civiel en Max Bögl Nederland, geven tekst en uitleg bij de verschillende onderdelen van het werk en ook voor kinderen is er van alles te beleven. Op de noordoever is de aannemer druk met het aanbrengen van het metselwerk op de betonnen aanbruggen en met het afwerken van de 285 meter lange en 60 meter hoge stalen hoofdoverspanning, die in april op z’n plek is gevaren. In november van dit jaar moet de nieuwe oeververbinding tussen Nijmegen-West met Nijmegen-Noord klaar zijn.

 

Om de bouwprojecten te bekijken kunt u het beste lopen of fietsen. Voor wie met de auto wil komen, is vlakbij de locatie van i-Lent een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar aan de Griftdijk-Zuid. Bij het bouwterrein van de stadsbrug is geen parkeergelegenheid. Hier wordt een grote fietsenstalling ingericht.

 

Wie meer wil weten over alle Nijmeegse ontwikkelingen op beide oevers van de rivier kan tijdens de Dag van de Bouw terecht bij de stand van het gemeentelijk infocentrum Nijmegen omarmt de Waal. De stand staat op het bouwterrein van stadsbrug De Oversteek. De thuisbasis van het infocentrum - de infoboot aan de Waalkade -  is op 1 juni ook geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Naast informatie over de afzonderlijke Nijmegen omarmt de Waal-projecten is hier een maquette van het gebied en een veelheid aan foto's en filmpjes te zien.

 

Wie de veranderende omgeving eens op een andere manier wil beleven kan tijdens de Dag van de Bouw een ritje maken in het reuzenrad dat vanaf de dag van de bouw en de week erna midden in het projectgebied, achter de bouwkeet van i-Lent staat. Het is de bedoeling dat het rad daar de komende tijd regelmatig staat, op momenten dat het niet ergens anders staat. Een ritje met het reuzenrad kost € 3,-.

 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.nijmegen.nl/stadsbrug en www.ruimtevoordewaal.nl. De voortgang van de projecten is ook te volgen via Facebook Ruimte voor de Waal en Twitter @rvdwnijmegen, @BCStadsbrug en @024omarmtdewaal.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media