LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Oosterhoutse Waarden opengesteld

Woensdag 8 Juni 2016 | reacties 0
img4046

Wist u dat de Waalsprong sinds dit jaar een prachtig wandel- en struingebied rijker is? In maart van dit jaar zijn de Oosterhoutse Waarden officieel opengesteld voor publiek.

 

Wandelen in de Oosterhoutse Waarden betekent struinen door ruig gebied en daar de mooiste plekjes ontdekken. Loop over de dijk, door het gras, langs zandkolken en open vlakten met op de achtergrond het uitzicht op de stad Nijmegen. Even helemaal weg maar toch dichtbij.
 

Struinroutes
In het gebied zijn een aantal struinroutes die verschillen van afstand. Er is een korte route van ongeveer 2 km. Wil je echt lekker op pad dan ga je voor de lange route van 5 km. De globale routes zie je op het kaartje (klik om te vergroten).

 

OH waarden kaart nieuwOnderweg ontdek je een diversiteit aan landschap, van zandstrandjes langs de rivier tot natuurlijke graslanden waar kuddes melkkoeien grazen. Heb je geluk dan zie je ook kleine dieren als hazen en konijnen en bij laag water reeën en vossen. Ook vinden veel vogelsoorten hier hun slaap- en voedselgebied.

 

Rust en natuurOH waarden 6

De Oosterhoutse Waarden worden verbonden met de Spiegelwaal, die is ontstaan uit de dijkteruglegging maar ook met het natuur- en recreatiegebied De Waaijer. Met de uitbreiding van de Oosterhoutse Waarden heeft de Waalsprong er een unieke plek bij om te ontdekken en te genieten van rust en natuur.

 

Meer weten?

Wilt u ook wandelen in de Oosterhoutse waarden? Kijk dan op deze pagina.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media