LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Oogstfeest Co-bomen op 6 november

Maandag 31 Oktober 2016 | reacties 0
p1050216

Op zondagmiddag 6 november is het genieten van eten drinken en muziek op het jaarlijkse Oogstfeest van Co-bomen in de boomgaarden van Nijmegen-Noord.

 

Het Oogstfeest vindt op zondag 6 november vanaf 15.00 uur plaats bij de boerderij en in de ‘boomgaard Hof van Holland’ te Nijmegen Noord. De entree is € 2 (leden Co-bomen en kinderen gratis). De locatie: boomgaard Hof van Holland, Oosterhoutsedijk 88, Lent/Oosterhout.

 

Oogstfeest 2016 - 3 De Betuwse Boomgaarden

Op vergeten plekken in Nijmegen Noord en Lent liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. Stichting Co-bomen onderhoud sinds 2014 de gaarden en plukt samen met de inmiddels 160 gezinsleden de vruchten. Elk jaar na de oogst, als afsluiting van het seizoen, volgt het oogstfeest. Op zondag 6 november alweer de derde editie.

 

Smaakvol genieten

De oogst is binnen en deels verwerkt tot handige en houdbare appel/perensap tapjes. Deze worden op het feest te koop aangeboden, samen met andere lokaal geproduceerde etenswaren. Met een lam uit de omgeving aan het spit, soep gemaakt van pompoenen uit de gaarden en crepes met fruitjams is het smaakvol genieten. Er is muziek van Sweetvalley en The Paradigms rondom het kampvuur.
 

oogstfeest 2016 - 1Op de minimarkt presenteren de lokaal ambachtelijk initiatieven van Geef-Noord-de-Ruimte hun producten in samenwerking met Actie Steenbreek. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een wandeling naar Fort-Beneden-Lent, gelegen naast de locatie van het oogstfeest.

 

Expeditie Tuinfruit

Het Oogstfeest is dit jaar voor het eerst decor voor de uitgifte van 200 fruitboompjes aan bewoners van de Waalsprong. In de voorliggende maand hebben even zoveel bewoners hun voorkeur voor een specifiek fruitsoort op de website gemaakt. De 200 stuks zijn van oude rassen die zo typerend zijn voor de Betuwe, maar ook uit zwang zijn geraakt. De mode blijkt gedraaid zo bleek, want de aanmeldactie was een groot succes. De verwachting is volgend jaar een vervolg te kunnen geven aan Expeditie Tuinfruit.

 

In samenwerking met Gemeente Nijmegen (Groen Verbindt) stimuleren we de vergroening van Nijmegen Noord op Betuwse wijze. Voor deze gelegenheid zal Wethouder Tiemens op het Oogstfeest het 200e boompje uitrijken. Fotograaf Paul Breuker maakt om 16.00 uur precies een grote groepsfoto van de fruitboompjes en hun nieuwe eigenaren ten behoeve van het fotoboek Ode Aan Lent welk in 2017 verschijnt.

 

Oogstloop; rennen voor het hele gezin

Co-bomen organiseert samen met Ox-Max voor het eerst de Oogstloop. Met deze trimloop ren je door het rivierengebied van Nijmegen-Noord over dijken en langs gaarden. Het is een prachtig parcours van 3 kilometer. Voor de 6 tot 66 jarigen die mee willen rennen, er zijn nog plekken vrij.  Ren mee op zondagmiddag 6 november om 16.00 uur. Meedoen kost € 6,  per loper en hiervan gaat er € 1 naar Co-bomen. Er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen. Meld je aan op www.inschrijven.nl (zoek op ‘oogstloop').

 

Lid worden van de Stichtinglogo Co-bomen

Draag je de oude boomgaarden in Nijmegen Noord een warm hart toe? Dan kun je lid worden van Stichting Co-bomen. Kies of je daarbij ook actief wilt worden in de buitenlucht, met snoei- en pluk acties, onderhoud van de gaarden en bijkomende klussen. Je kunt lid worden via de site www.cobomen.nl of schrijf je in op het Oogstfeest.

 

Meer info over het Oogstfeest, Expeditie Tuinfruit op www.cobomen.nl.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media