LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nijmegen gebruikt als eerste gemeente duurzaam beton bij aanleg Park&Ride

Vrijdag 16 Oktober 2015 | reacties 0
duurzaam-betonokt-2015

Op vrijdag 16 oktober startte de aanleg van een nieuw Park&Ride terrein bij de Ovatonde in Nijmegen-Noord. Bijzonder is dat het terrein wordt aangelegd met duurzaam beton. Nijmegen is de eerste gemeente in Nederland die beton met gerecyclede bouwgrondstoffen gebruikt. Het parkeerterrein zal op termijn de huidige Park en Ride aan de Prins Mauritssingel vervangen.

De nieuwe P&R wordt aangelegd door aannemer Reef uit Wijchen met duurzaam beton van De Hamer uit Nijmegen. Het beton bevat gerecycled materiaal en bespaart CO2. De P&R krijgt driehonderd parkeerplaatsen en is een voorbeeld van efficiënt ruimtegebruik, omdat het meerdere functies heeft. Het is een transferium, maar kan ook gebruikt worden als parkeerplek voor de nieuwe bioscoop Cinemec of als evenemententerrein.

Verduurzaming
Als de ervaringen met het beton positief zijn, wil de gemeente Nijmegen standaard duurzaam beton gebruiken bij straatwerk. Voor een stad als Nijmegen levert dat een energiebesparing op die vergelijkbaar is met het energiegebruik van honderden woningen.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden in december 2015 afgerond. Dan kan de P&R in gebruik worden genomen.

Wethouder Harriët Tiemens gaf op 16 oktober, samen met voorzitter van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) Nederland Willem Lageweg, het startsein voor de aanleg.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media