LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nijmegen dubbel beloond met NRP Gulden Feniks

Donderdag 6 Juli 2017 | reacties 0
luchtfoto

Op woensdag 5 juli zijn in Utrecht de NRP Gulden Feniks prijzen voor 2017 uitgereikt aan vier winnaars, waaronder twee Nijmeegse projecten. De prijzen voor Nijmegen gingen naar Tandheelkunde Radboud UMC in Nijmegen (Renovatie) en Nijmegen omarmt de Waal in Nijmegen (Gebiedstransformatie).

 

Nijmegens trots

Met twee winnende projecten is Nijmegen buitengewoon goed vertegenwoordigd. Het betekent dat in Nijmegen voorbeeldstellende en innovatieve renovatie-, transformatie- of gebiedstransformatieprojecten zijn gerealiseerd. In de categorie renovatie koos de jury voor Tandheelkundegebouw van de Radboud Universiteit als het beste project.

Het project Nijmegen omarmt de Waal werd door de jury tot winnaar gekozen in de categorie GEBIEDSTRANSFORMATIE.

 

Buitengewoon enthousiast

De jury is over het project Nijmegen omarmt de Waal buitengewoon enthousiast over wat er aan de Nijmeegse Waaloever tot stand is gebracht.  Zij spreekt lof over de slimme en esthetische kwaliteit van de uitvoering en de brede en succesvolle samenwerking van het project.

 

Van de nood een deugd

Uit het juryrapport: “De maatschappelijke impact van Nijmegen omarmt de Waal is enorm, vindt de jury. Er is op een goede manier van de nood – ruimte geven aan de rivier – een deugd gemaakt. Andere gemeentes kunnen een voorbeeld nemen aan wat er in Nijmegen tot stand is gebracht. Zo is op een slimme manier gebruik gemaakt van de nevengeul die er deels al lag waardoor er een soort eiland ontstond in de luwte waarvan het nu goed recreëren is. Ook de natuur kreeg er de ruimte en dat maakt dit project een goed voorbeeld van wat je kunt bereiken met optimale samenwerking. Nijmegen heeft de Waal weer in haar hart gesloten.”

 

Gulden Feniks

Het Platform voor Transformatie en Innovatie (NRP) reikt elk jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland: de 'Oscars' van de Nederlandse bouwwereld. NRP Gulden Feniks is met recht een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en gebouwen en gebieden te verduurzamen is immers enorm. Hier treft u meer informatie over de prijswinnaars van de Gulden Feniks.  

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media