LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuwe verkeerssituatie Waalbrug - Prins Mauritssingel Nijmegen

Woensdag 31 Juli 2013 | reacties 0

Vanaf maandag 29 juli uur rijdt al het verkeer van en naar Nijmegen via de Waalbrug over een nieuwe weg. Deze tijdelijke ‘by-pass’ is aangelegd om de bouw van de Verlengde Waalbrug mogelijk te maken zonder het verkeer te hinderen. De verlenging van de brug is nodig omdat de Waal bij Lent een nevengeul krijgt. De tijdelijke weg zal de komende twee jaar in gebruik blijven.

 

De Verlengde Waalbrug wordt gebouwd ten noorden van de monumentale Waalbrug. Deze gaat straks over de toekomstige nevengeul heen, die wordt gegraven in het kader van ‘Ruimte voor de Waal’. De Verlengde Waalbrug komt te liggen op het tracé van de huidige weg tussen de Waalbrug en Lent. Gedurende de bouw van de verlengde brug rijdt het verkeer de komende twee jaar met een kleine knik over een nieuwe weg, parallel aan de Prins Mauritssingel. De tijdelijke weg heeft - net als de huidige weg - 2x2 rijstroken, een busbaan en een fietspad in twee richtingen. Daarnaast komt er ook een op- en afrit naar Bemmel en Lent.

 

Nadat de nieuwe weg op 29 juli in gebruik is genomen, wordt de huidige weg naar de Waalbrug en de directe omgeving ingericht als bouwterrein. Dat betekent dat niet alleen het meest zuidelijke deel van de Prins Mauritssingel maar ook de westelijke oprit van de Waalbrug (‘het oortje’), een deel van de Griftdijk-Zuid (tussen Oosterhoutsedijk en het fietsviaduct) en de trappen van de Waalbrug niet meer toegankelijk zijn. Aan de oostzijde van de Waalbrug komt een tijdelijke trap.

 

De Waal maakt bij Nijmegen een scherpe bocht, waardoor er bij hoogwater risico’s zijn op overstroming. Door een nevengeul te graven, krijgt de Waal meer ruimte. Dat levert Nijmegen ook het eiland Veur-Lent op, dat in de toekomst wordt ingericht met een mix van wonen en natuur, recreatie en cultuur.

Tijdens de uitvoering van het project ‘Ruimte voor de Waal’ en andere grote ingrepen worden maatregelen genomen om Nijmegen en Lent goed bereikbaar te houden. De tijdelijke weg bij de Waalbrug is daar een prominent voorbeeld van. Nijmegen investeert verder in bereikbaarheid met de aanleg van stadsbrug de Oversteek, Knoop Lent (verkeersknooppunt en nieuw NS-Station) en omliggende infrastructuur. Ook goede verbindingen voor fietsers en (hoogwaardig) openbaar vervoer krijgen veel aandacht.

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen 11/07/2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media