LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuwe stadswijk krijgt steeds meer vorm; eerste koopwoningen Hof van Holland opgeleverd.

Woensdag 2 November 2022 | reacties 0
oplevering-1-hof-van-holland

De eerste bewoner van een koopwoning in de nieuwe wijk Hof van Holland heeft de sleutel van haar nieuwe huis gekregen. Wethouder Noël Vergunst was ook bij dit bijzondere moment, en is trots op de nieuwe wijk, die nu in razend tempo vorm krijgt: “Dit wordt het kloppend hart van de Waalsprong. Er komen hier heel veel voorzieningen, en heel veel verschillende woningen: koopwoningen, huurwoningen, en zorgwoningen.”

 

Nieuwe bewoner Noëlle Muller vertelt over de keuze voor juist deze plek om te gaan wonen: “Ik wilde heel graag in Nijmegen blijven wonen, en graag aan deze kant van de brug. De school van mijn dochter zit dichtbij, en alle voorzieningen bij de hand.” Zo komt er een winkelcentrum, sporthal, gezondheidscentrum, school en bibliotheek.

 

Stedelijk én groen

De wijk krijgt een stedelijk karakter, maar in de openbare ruimte wordt ingericht met oog voor actuele thema’s als hittestress en klimaatadaptatie. Zo worden er bijvoorbeeld meteen al grote bomen geplant. Ook gaan bewoners samen met ons het toekomstige park (de kersenboomgaard) inrichten, waardoor we een park krijgen voor elk wat wils: bewegen, spelen en ontmoeten, kunst, recreatie en ook ruimte voor natuur.

 

Met de oplevering van de eerste woningen krijgt Hof van Holland steeds meer bewoners. Van een bouwplaats met super veel bouwkranen, wat uniek is in Nederland wordt er in op volle snelheid een nieuw stadshart gebouwd. Dit zorgt uiteraard voor uitdagingen: er worden nu nog tijdelijke oplossingen geboden voor bijvoorbeeld afvalinzameling en de stratenmakers zijn nog volop bezig met de parkeerplaatsen. De gemeente werkt intensief samen met Hart van de Waalsprong om de bewoners steeds goed op de hoogte te houden van de actuele situatie, waarbij we altijd veiligheid voorop stellen.

 

De 30 woningen die nu worden opgeleverd zijn op vele vlakken duurzaam ontwikkeld. De woningen zijn energieneutraal door goede isolatie, een warmte-terugwin-systeem, zonnepanelen en stadsverwarming. Ook is er ruimte gecreëerd voor nestkastjes en de daken van de bergingen zijn voorzien van sedum. De bestrating in het binnenterrein is waterdoorlatend. Daarnaast ontstaat er een autoluw karakter doordat bewoners hun auto achter de woningen op het binnenterrein parkeren.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media