LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuwe eHUBs in de Waalsprong

Maandag 15 Juni 2020 | reacties 2
e-hub-uitreiking

Vanaf vandaag (maandag 15 juni) zijn er tien eHUBs in Nijmegen en drie in Arnhem. Een eHUB is een verzamelplek waar verschillende elektrische vervoermiddelen staan die iedereen kan huren. Bij de eHUBs staan elektrische fietsen, auto’s en er komen ook nog elektrische bakfietsen. In de Waalsprong zijn eHUBs geplaatst bij het Eikpunt in Plant je Vlag en bij De Klif in Oosterhout. 

 

Het is een Europees project waar Nijmegen samen met Arnhem aan meedoet en het is een proef die tot eind 2021 duurt. Er worden verschillende plaatsen en opstellingen uitgeprobeerd om te leren wat het beste werkt. Zo kunnen er in de toekomst in heel Europa eHUBS komen en uiteindelijk de CO2-uitstoot in steden verminderen en een groeiende markt creëren voor elektrische deelmobiliteit. 

 

Aftrap door wethouder Tiemens

Wethouder Tiemens trapte vanmorgen samen met enkele buurtbewoners de campagne af bij de eHUB in Hatert bij het winkelcentrum: "Dit is een mooie stap. Nijmegen blijft groeien maar de ruimte groeit niet mee. Om bereikbaar te blijven en fijn te wonen moeten we ons anders en schoner door Nijmegen en de regio verplaatsen. EHUBs in onze wijken voor deelauto’s en fietsen kunnen die verandering stimuleren en eenvoudiger maken."

 

Wat is een eHUB?

Een eHUB is een verzamelplek waar verschillende elektrische vervoermiddelen staan. Op dit moment staan er elektrische fietsen (Urbee) en een elektrische auto (Amber). Er komt ook nog een elektrische bakfiets (Cargoroo). Iedereen mag de vervoermiddelen huren. Er zijn tien plekken in Nijmegen en drie plekken in Arnhem uitgekozen. De locaties in de Waalsprong zijn: De Klif (Pijlpuntstraat 1, Nijmegen) en het Eikpunt (Duitslandstraat 4, Lent). Zie de locaties ook op onderstaande kaart.

 

Doelen

Het uiteindelijke doel van het proefproject is: minder CO2 in de stad. Door het aanbieden van deelvoertuigen zullen Nijmegenaren minder snel de auto pakken en eerder kiezen voor duurzaam vervoer is de gedachte. Om de voorzieningen te realiseren en het functioneren ervan te onderzoeken, werkt het project samen met aanbieders van onder meer elektrische deelfietsen en e-bakfietsen en een aantal onderzoeksinstellingen zoals de TU Delft en de Hogeschool van Amsterdam.

 

Eerder berichtten we ook al over de eHUB, dat bericht leest u hier. Meer weten hoe een eHUB werkt? Klik hier

ehub

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Rodger (woensdag 17 juni 2020)

Hi, leuk initiatief. Wat zijn de tarieven voor de verschillende e-hubs?

Redactie Waalsprong (donderdag 18 juni 2020)

@Rodger, inderdaad een initiatief waar we als stad trots op kunnen zijn. Op de site ehubnijmegen.nl vind je de verschillende middelen die beschikbaar zijn, zoals elektrische fietsen (vanaf € 0.05 per minuut + een starttarief) of een elektrische bakfiets (voor € 0.06 per minuut+starttarief. Voor de elektrische Amber-auto kies je een bundel die past bij jou gebruik. Ontdek meer op de site!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media