LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuw transformatorstation in Nijmegen-Noord

Donderdag 5 Maart 2020 | reacties 0
impressie-beeldkwaltieit

TenneT en Liander werken, samen met de gemeente Nijmegen, aan de realisatie van een nieuw onderstation (transformatorstation) in de Waalsprong. Om de bouw mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan ligt binnenkort ter visie. 

 

De Waalsprong is volop in ontwikkeling. In korte tijd zijn er veel woningen en voorzieningen gerealiseerd. Er is een windpark ontstaan en in de omgeving staan nog een aantal windmolens en zonneweides in de planning. Hierdoor zit het regelstation dat hier elektriciteit levert aan z’n maximale capaciteit. TenneT en Liander werken, samen met de gemeente Nijmegen, aan de realisatie van een nieuw onderstration met voldoende capaciteit. 

 

Het nieuwe onderstation is gepland tussen de A15 en de Stationsstraat. De locatie zie je ook op onderstaande kaart. Om de bouw van dit transformatorstation mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. 

 

Ontwerpbestemmingsplan ter visie
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 maart ter visie. Je hebt tot donderdag 23 april de gelegenheid om te reageren op de plannen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot die datum ter inzage bij de informatiebalie van de Stadswinkel en bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong. Je kunt het vanaf 12 maart ook digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken staan nu al online onder punt 3.19 van de B&W besluitenlijst en besluiten

  • (REDACTIONELE OPMERKING dd 20 maart: ivm het sluiten van het wooninformatiecentrum is inzage van het ontwerpbestemmingsplan daar niet meer mogelijk)

 

Informatiebijeenkomst 

Meer weten over het nieuwe bestemmingsplan? Dan ben je van harte welkom op  m aandag 16 maart in Brasserie 1910 aan de Griftdijk 201. Je kunt tussen  17.30 en 19.30 uur binnenlopen. Medewerkers van TenneT, Liander en de gemeente Nijmegen beantwoorden dan graag je vragen. 

  • Let op: bovenstaande foto is een impressie. 

transformatorstation

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media