LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuw film/theater project in Waalsprong

Maandag 16 Januari 2012 | reacties 0
waalsprongfilm-dijk

In opvolging van de Waalsprong film en Streetview, start Peer Producties (een samenwerking tussen Pink Sweater en de Lindenberg) vanaf januari 2012 een nieuw film/theater project in de Waalsprong. Kunstprofessionals gaan wederom met bewoners aan de slag om de Waalsprong bijzonder in beeld te brengen. Een voorstelling op locatie die gaat over waarom en of mensen zich thuis voelen in Nijmegen-Noord.
 


Op verschillende plekken in de Waalsprong vindt het theaterstuk in delen plaats. Een combinatie van toneel, spektakel, muziek, film, verhalen, foto’s en multimedia. Op elke plek is een onderdeel van de voorstelling te zien, die samen een geheel vormen. In drie repetitieweekenden in maart, april en mei wordt het stuk bedacht, uitgewerkt, geoefend en/of opgenomen met bewoners. De voorstelling wordt uiteindelijk een aantal keren opgevoerd in de maand september.
De productie wordt geleid door theatermaakster Joos van Dooremalen en het filmduo Krafstoff. Zij zullen in eerste instantie met een kerngroep van bewoners het thema van de voorslogo theaterproject Peer Productiestelling gaan uitwerken. Vervolgens wordt bepaald welke bewoners betrokken kunnen worden bij de productie, zowel voor als achter de schermen.
 

Kerngroep gezocht!
De organisatie zoekt enthousiaste bewoners om een projectgroep van circa 5 tot 10 personen te vormen. Samen met de professionals wordt de rode draad van de voorstelling bepaald, beslist welke locaties gebruikt worden en welke andere bewoners betrokken kunnen worden. Heb je interesse om mee te denken? Meld je dan zo snel mogelijk aan via michelle@pink-sweater.nl. Eind januari wil de organisatie voor het eerst samenkomen om de inhoud te gaan bepalen.

Op zaterdag 4 februari organiseert Peer Producties een informatiemiddag met gratis workshops in voorzieningenhart De Ster in Lent. Van 13.00 tot 17.00 uur zal de organisatie uitleg geven over het project, op zoek gaan naar nieuw talent en diverse activiteiten aanbieden waarin jong en oud kennis kan maken met de verschillende creatieve onderdelen, die in de productie aan bod komen. Iedereen is van harte welkom. Voor de workshops geldt een beperkte deelname, dus wees er op tijd bij!


Noord West Thuis Best? is een Kunst in de Wijk project. Eerder werden o.a. Nijmegen Exposeert, de Waalsprongfilm, Streetview en Nijmegen Visueel succesvol met bewoners gemaakt.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media