LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Neem op 18 juni een kijkje op transformatorstation Oosterhout!

Dinsdag 14 Juni 2022 | reacties 0
microsoftteams-image-3

Een transformatorstation in aanbouw bekijken? Dat kan! Kom op zaterdag 18 juni naar het transformatorstation in Oosterhout. Voor TenneT bouwt Volker Energy Solutions een van de meest duurzame en groene transformatorstations van Nederland.

 

Op 18 juni is het transformatorstation open voor bezoek! U kunt op deze dag onder begeleiding een kijkje nemen in de schakeltuin en in het Centraal Diensten Gebouw: het controlecentrum van het station. U kunt al uw vragen stellen over het station en over de werkzaamheden. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

 

Capaciteitstekort Nijmegen Noord opgelost
Het station bestaat uit 9 schakelvelden en wordt gekoppeld aan het landelijke hoogspanningsnet en 3 grote transformatoren. Deze transformatoren zorgen ervoor dat de stroom op het juiste niveau bij u thuis komt. Het nieuwe transformatorstation, dat in opdracht van TenneT en Liander wordt gebouwd, is hard nodig. In Nijmegen Noord is nu een flink capaciteitstekort. Het transformatorstation is in het voorjaar van 2023 klaar. Dan kunnen weer grote afnemers (bedrijven) en leveranciers (windturbines en zonneparken) op het net worden aangesloten.

 

Gemeente Nijmegen heeft het bestemmingsplan voor het transformatorstation gefaciliteerd. Ook hebben we samen met TenneT en Liander goed naar de inrichting van het transformatorstation en de inpassing ervan in de omgeving gekeken. Voor de gemeente was een natuurlijke inrichting heel belangrijk. Nijmegen Noord immers de entree van Nijmegen.

 

Flora en fauna
Tijdens de bouw van het station wordt de CO2 productie laag gehouden en wordt rekening  gehouden met flora en fauna. Dit gebeurt onder andere door middel van de aanleg  van struiken, een sedumdak op het dienstengebouw en grastegels in plaats van grind. Hier kunnen insecten en dieren van profiteren.

Parkeren
U kunt gratis parkeren bij het station aan de Rietgraaf in Oosterhout (Park 15, tegenover Mc Donalds).

 

Tijden
U bent welkom tussen 10.00 en 14.00 uur.

 

Dag van de bouw

Deze open dag wordt gehouden vanwege de Dag van de Bouw. Dit is een landelijk initiatief, waar op verschillende plekken bouwplaatsen worden opengesteld voor publiek. Klik voor meer informatie naar de site van Dag voor de Bouw

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media