LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Naar ecologisch gras in de Waalsprong

Woensdag 7 April 2021 | reacties 3
grootstal-016

Overal in de stad vind je groen. Dat kan een parkje zijn, een stukje weiland of een eenvoudige berm. De gemeente beheert een groot deel daarvan. Omdat we steeds meer leren over de natuur in de stad, verandert ons beheer. Door minder te maaien willen we de natuur meer kans geven. Op elke plek leveren we zoveel mogelijk maatwerk om te zorgen voor de juiste planten en voedsel voor beesten en insecten.

 

Ecologisch beheer

Jarenlang hielden we het gras kort op veel bermen en grasveldjes in de bebouwde kom. De afgelopen jaren is dat doel veranderd. Met ecologisch maaien geven we meer plant- en diersoorten een kans om zich te vestigen, zodat gewone én zeldzame planten een plek kunnen vinden in ons groen.

 

Frequenties

Hoeveel en hoe we maaien verschilt per plek. Soms maaien we één keer per 2 jaar. Soms maaien we in het groeiseizoen bijna wekelijks, dan krijg je gazon. Op dit moment beheren we meer dan de helft van het gras in Nijmegen op een ecologische manier. Dat gaan we nu flink uitbreiden. Dat betekent dat we op meer plekken slechts 1 à 2 keer per jaar gaan maaien en het maaisel afvoeren.

 

De keuze voor hoe vaak we maaien is afhankelijk van verschillende factoren. Soms willen we één keer per jaar maaien voor de natuurwaarde maar kan dit niet omdat het dan niet veilig is en moet het vaker. 

 

We starten het nieuwe beheer dit jaar als eerste in de Waalsprong en in Dukenburg, daarna volgen snel de andere wijken. We hopen de laatste stukken van de stad uiterlijk begin volgend jaar ecologisch te beheren.

 

Kan het nog beter?

Dat het maaibeheer is aangepast betekent niet dat het in één keer goed is. Het kan zijn dat er nog steeds locaties zijn waar het anders kan. Heeft u ideeën voor het maaibeheer of natuur in uw straat of buurt? Laat het weten via MijnWijkplan.

 

maaibeheer

« Terug naar het overzicht

Reacties

Bas (maandag 12 april 2021)

Super goed! Ruimte voor kleur en geur, nuttige insecten en fotogenieke plaatjes.

Danielle (maandag 12 april 2021)

Blij met dit nieuws! Werd altijd erg verdrietig van die kaalgemaaide bermen en veldjes.

Danielle (zondag 23 mei 2021)

Blij met dit nieuws! Werd altijd erg verdrietig van die kaalgemaaide bermen en veldjes.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media