LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Mooie dronebeelden van overstromen Spiegelwaal

Maandag 18 December 2017 | reacties 0
hoogwater-nevengeul

Het water in de Waal is flink gestegen de afgelopen tijd. Het effect van de aanleg van de nevengeul is nu goed zichtbaar. Door de hoge waterstand overstroomt, zoals het hoort, de drempel in de Spiegelwaal en daarvan zijn prachtige dronebeelden gemaakt.

 

De bijna 4,4 kilometer lange en 300 meter brede nevengeul (Spiegelwaal) is aangelegd na de overstromingen in 1993 en 1995. De geul moet de capaciteit in de bocht van de Waal bij Nijmegen vergroten en het waterpeil verlagen waardoor er bij hoog water meer water opgevangen kan worden.

 

Overstromingen voorkomen

Standaard gaat 1,5 procent van het Waalwater door de Spiegelwaal, maar bij hoogwater kan de geul tot 15 procent van het Waalwater afvoeren. In het achterland kan zo tot aan de Pannerdense Kop een daling van de waterstand van zo’n 35 centimeter worden bereikt. Bij extreem hoogwater kunnen zo overstromingen van het woongebied in de toekomst voorkomen worden.

 

Onderstaande videobeelden zijn gemaakt door Torre Sassen/Studio White Cat in opdracht van de gemeente Nijmegen.

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media